Αποχώρησε από την σκηνή ο Morrissey μετά από εννιά τραγούδια

Wikimedia Commons / Caligvla

Ο Morrissey είναι μόλις στην αρχή της περιοδείας του στις ΗΠΑ και ήδη έχουμε την πρώτη διακοπή συναυλίας. Το βράδυ του Σαββάτου στο Greek Theater του LA, ο Morrissey αποχώρισε μετά από μόλις εννέα τραγούδια και 30 λεπτά στη σκηνή. «Συγγνώμη, αλλά λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, το σόου δεν πρόκειται να συνεχιστεί», είπε ένα από τα μέλη της μπάντας του στο κοινό. «Λυπάμαι πολύ. Θα τα πούμε την επόμενη φορά».

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ηχηρές αποδοκιμασίες και ήδη το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από πιθανές θεωρίες. Μια θεωρία που διαδόθηκε λέει ότι ο Morrissey είχε κρυώσει. Για υπενθύμιση, η παράσταση ήταν στο Los Angeles και όχι στο Fargo. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού για το σαββατοκύριακο, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα στην Καλιφόρνια εξακολουθούν να είναι κοντά στους 10 βαθμούς. Με τα χρόνια, ο Morrissey έχει ακυρώσει πολλές παραστάσεις την τελευταία στιγμή και μερικές φορές ακόμη και όταν βρίσκεται στη σκηνή, όπως το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτή ήταν η τελευταία παράσταση για το Greek Theatre για τη χρονιά μέχρι να ξανανοίξει τον Απρίλιο, επομένως μπορεί να ισχύουν τα παράπονα για τον καιρό. Άλλες θεωρίες υποδηλώνουν ότι ο Morrissey μπορεί να ήταν άρρωστος, με κάποιους από τους παρευρισκόμενους να δηλώνουν ότι ζορίστηκε στα πρώτα τραγούδια.
        
Το site του Greek Theater δημοσίευσε μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι η παράσταση «αναβάλλεται για μελλοντική ημερομηνία. Συνεχίστε να μας παρακολουθείτε για περισσότερες πληροφορίες». Μια ανάρτηση στη σελίδα του Morrissey στο Instagram ευχαρίστησε τους θαυμαστές που ήρθαν στο σόου και είπε ότι θα πρέπει «να περιμένουν για περαιτέρω ανακοινώσεις που έρχονται σύντομα». Ωστόσο, αυτό δεν έδωσε παρηγοριά στους θαυμαστές που πλήρωσαν εκατοντάδες δολάρια για να δουν τον πρώην τραγουδιστή των The Smiths.

Ο Morrissey ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία νέου άλμπουμ, το Bonfire of Teenagers, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Capitol Records τον Φεβρουάριο. Με παραγωγή του Andrew Watt, θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από τους Chad Smith και Flea των Red Hot Chili Peppers καθώς και από τον Iggy Pop και τη Miley Cyrus.