Επανένωση των Blur με συναυλία στο Wembley

Wikimedia Commons / Indopug

«Μας αρέσει πολύ να παίζουμε αυτά τα τραγούδια και πιστεύαμε ότι ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε»

Οι Blur ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για μια μόνο συναυλία επανένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Wembley Stadium για το καλοκαίρι του 2023. 

Οι britpop θρύλοι θα παίξουν το μοναδικό τους σόου για το 2023 στο Λονδίνο το Σάββατο 8 Ιουλίου. Το συγκρότημα θα έχει ως support τους Slowthai, Self Esteem και Jockstrap. Αυτό θα είναι το πρώτο headline σόου του συγκροτήματος από το 2015, όταν κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο comeback άλμπουμ τους The Magic Whip. Περισσότερες λεπτομέρειες για άλλες ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας τους είναι προς το παρόν άγνωστες.

Αναμένοντας να παίξουν ένα σετ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, ο frontman των Blur, Damon Albarn είπε: «Μας αρέσει πολύ να παίζουμε αυτά τα τραγούδια και πιστεύαμε ότι ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε».

Ο κιθαρίστας Graham Coxon συμφώνησε: «Πραγματικά, ανυπομονώ να παίξω ξανά με τους αδερφούς μου και να συνδεθώ ξανά με όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια. Οι συναυλίες των Blur είναι πάντα εκπληκτικές για μένα: μια ωραία κιθάρα και ένας ενισχυτής στο τέρμα και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα».

Ο μπασίστας Alex James, εν τω μεταξύ, είπε: «Υπάρχει πάντα κάτι πραγματικά ξεχωριστό όταν οι τέσσερις μας μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο. Είναι ωραίο να πιστεύεις ότι στις 8 Ιουλίου αυτή η αίθουσα θα είναι το Wembley».

Ο ντράμερ Dave Rowntree πρόσθεσε: «Μετά το χάος των τελευταίων ετών, είναι υπέροχο να επιστρέψουμε για να παίξουμε μερικά τραγούδια μαζί μια καλοκαιρινή μέρα στο Λονδίνο. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί».

Αφού μπήκαν για λίγο χρονικό διάστημα στον πάγο, μετά την παγκόσμια περιοδεία για το Think Tank του 2003, το συγκρότημα επανενώθηκε για πρώτη φορά το 2009 για μια μακρά περιοδεία με αποκορύφωμα την κύρια εμφάνιση τους στο  Glastonbury.

Αυτό έρχεται αφότου ο Albarn ισχυρίστηκε προηγουμένως στο NME ότι το συγκρότημα ήταν σε συζητήσεις και «είχε μια ιδέα» για το πώς να κάνει την επιστροφή του, πριν ο Rowntree του ξεφύγει ότι οι συναυλίες είναι πιθανές εάν όλα τα μέλη ήταν «έτοιμα».

Ο Coxon, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα την αυτοβιογραφία του Verse, Chorus, Monster!, πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ με τους THE WAEVE, το δεύτερο project του με τον πρώην μέλος των Pipettes, Mark Ronson και την τραγουδίστρια Rose Elinor Dougall.

Μετά την κυκλοφορία του αναγνωρισμένου σόλο άλμπουμ The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows το 2021, ο Albarn θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ Cracker Island με τους Gorillaz τον Φεβρουάριο.

Ο Rowntree, εν τω μεταξύ, ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του ντεμπούτου σόλο άλμπουμ του Radio Songs.