Ο Iggy Pop για τους Foo Fighters: «Ποτέ δεν κατάλαβα πλήρως τι έκαναν»

Copyright @Facebook Iggy Pop

Ο Iggy Pop ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το 19ο σόλο άλμπουμ του Every Loser στις 6 Ιανουαρίου και ο δίσκος περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Duff McKagan των Guns N' Roses και ο Chad Smith των Red Hot Chili Peppers.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι ο αδικοχαμένος Taylor Hawkins εμφανίζεται επίσης στον δίσκο. Μιλώντας για τον ντράμερ των Foo Fighters, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο, ο Iggy Pop είπε σε μια συνέντευξη στο Audacy: «Έχει μια απίστευτη ενέργεια αυτός ο τύπος. Με έπαιξε και σε ταινία. Ήταν στην ταινία CBGB και σε μια αφίσα έβαλαν τους κοιλιακούς του ως δικούς μου. Παίζει σε δύο κομμάτια στο Every Loser και τα έκανε να ζωντανέψουν».

Ο Iggy Pop συνέχισε λέγοντας ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Hawkins το 2015 όταν άνοιξε για τους Foo Fighters στο Milton Keynes Bowl μετά την ακύρωση του σόου τους στο Wembley Stadium λόγω του σπασμένου ποδιού του Dave Grohl.

«Ποτέ δεν κατάλαβα πλήρως τι έκαναν και μετά στάθηκα δίπλα στην πλαϊνή σκηνή και άκουσα αυτό που παίζανε και τι έπαιζε ο Hawkins και ήταν απόκοσμο», είπε ο Iggy Pop. «Ήταν πρωτοποριακό και ισχυρό και αδυσώπητο… και πολύ λεπτομερές ταυτόχρονα. Ο Hawkins ήταν ένας πολύ έντονος τύπος και είχε πολλή ενέργεια – σαν ένα κουτάβι που ήταν πολύ μεγάλο».

Εν τω μεταξύ, ο νέος δίσκος του Iggy Pop, Every Loser ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μαζί με το single Frenzy.