Ο Elwood Francis των ZZ Top ερμηνεύει το Got Me Under Pressure με 17χορδo μπάσο

ZZ Top at Huntsville’s Mark C. Smith Concert Hall (via YouTube)

Μια παρορμητική αγορά αργά το βράδυ που άξιζε.

Οι θαυμαστές των ZZ Top που παρακολούθησαν τη συναυλία του συγκροτήματος στο Huntsville της Alabama στις 5 Νοεμβρίου ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα, όταν ο μπασίστας του συγκροτήματος Elwood Francis εμφανίστηκε στην σκηνή με ένα τεράστιο μπάσο 17 χορδών για την ερμηνεία του Got Me Under Pressure. Σε μια συνέντευξη στο Ultimate Classic Rock, ο Francis εξήγησε ότι το γιγαντιαίο μπάσο ήταν μια παρορμητική βραδινή αγορά που ξέχασε μέχρι που το έφερε στο σόου ο frontman Billy Gibbons.

«Έψαχνα στο διαδίκτυο αργά το βράδυ και βρήκα μια φωτογραφία αυτού του τρελού μπάσου 17 χορδών», είπε ο Francis στο UCR. «Έστειλα μια φωτογραφία στον Billy και γελάσαμε με αυτό και κάναμε μερικά αστεία αν θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε ζωντανά».

Ο Gibbons εμφανίστηκε με το μπάσο «λίγες εβδομάδες αργότερα» αφού ο Francis «το είχε ξεχάσει». Και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.

Video Url

Πέρυσι, ο Elwood Francis εντάχθηκε στους ZZ Top μετά τον ξαφνικό θάνατο του Dusty Hill. Ήταν για πολύ καιρό ο τεχνικός της κιθάρας τους, κάτι που τον έκανε να ταιριάξει αμέσως στο συγκρότημα. Τον Ιούλιο, οι ZZ Top κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ RAW, το οποίο ηχογραφήθηκε όταν ο Hill ήταν ακόμα ζωντανός. Το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ ήταν το Futura του 2012. Οι ZZ Top παραμένουν σε περιοδεία στις ΗΠΑ μέχρι τον Δεκέμβριο.