Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο Paul Weller των The Jam ενάντια στον Bob Smith των The Cure

Wikimedia Commons / maccosta

Με μία κόντρα από το μακρινό παρελθόν να εκκρεμεί, ο θρύλος του punk Paul Weller επιτέθηκε φραστικά στον θρύλο του post-punk Robert Smith. Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Record Collector και σύμφωνα με τον ιστότοπο Louder Sound, ο μακροχρόνιος frontman των The Jam έριξε όλο του το δηλητήριο προς την κατεύθυνση του αρχηγού των The Cure.

«Είναι ένα γα****νο πόμολο. Δεν τον γουστάρω», είπε ο Weller. «Θα του έριχνα σφαλιάρα ή κάτι τέτοιο».

Όταν το περιοδικό υποστήριξε ότι ένα από τα τραγούδια του επερχόμενου άλμπουμ του Noel Gallagher ακούγεται ύποπτα σαν το κλασικό A Forest του 1980 των The Cure, ο Weller αντέδρασε με τρόπο που ο δημοσιογράφος περιγράφει ως ένα μείγμα «δυσπιστίας και αποστροφής».

Πρόσθεσε, «Δεν μπορώ να τους αντέξω», αναφερόμενος στους The Cure. «Γα***νο χοντρό μ***ί, με το κραγιόν του και όλα αυτά τα σκ***α. Είναι και στην ηλικία μου, έτσι δεν είναι;» Ο Weller είναι 64 ενώ ο Smith 63 ετών.
            
Όπως επισημαίνει το Louder Sound, οι The Jam και οι The Cure έχουν μια μακρά, αν και ως επί το πλείστον χωρίς γεγονότα, κοινή ιστορία. Ανακαλύφθηκαν από τον ίδιο κυνηγό ταλέντων, τον Chris Parry  και ενώ οι The Cure ηχογραφούσαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Three Imaginary Boys, έλαβαν βοήθεια από τους The Jam εν αγνοία του Weller και του υπόλοιπου συγκροτήματος.

«Οι Jam ηχογραφούσαν το άλμπουμ τους κατά τη διάρκεια της ημέρας», είχε δηλώσει ο Smith στο Rolling Stone το 2004, «και μπαίναμε κρυφά τη νύχτα και χρησιμοποιούσαμε τον εξοπλισμό τους. Γνωρίζαμε τον τύπο που το φύλαγε. Απλώς δανειστήκαμε τα πράγματά τους».

Το 1985, ο Smith είχε χλευάσει επίσης την ιδέα των μουσικών ως ανθρώπων της σκέψης, συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικών στίχων των The Jam. «Θα έπρεπε να είσαι ιδιαίτερα ηλίθιος για να πιστέψεις κάποιον σαν τον Paul Weller», είπε, προσθέτοντας, «Θα έπρεπε να είσαι ιδιαίτερα ηλίθιος για να πιστέψεις κάποιον σαν εμένα».

Οι The Cure ετοιμάζουν το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ, Songs of a New World, το οποίο ο Smith είχε πει ότι θα ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει η φθινοπωρινή τους περιοδεία τον Οκτώβριο. Αυτό δεν συνέβη ακόμη και οι The Cure περιοδεύουν τώρα σε όλη την Ευρώπη.