Άσχημες αναμνήσεις φέρνει το «Hey Jude» στο γιο του John Lennon, Julian

Copyrights @Facebook Julian Lennon

Ο γιος του John Lennon, Julian μίλησε για το πώς το εμβληματικό κομμάτι των Beatles, Hey Jude είναι μια «σκοτεινή υπενθύμιση» για το παρελθόν του πατέρα του.

Ο Paul McCartney έγραψε το τραγούδι για τον Julian το 1968, με αφορμή τον χωρισμό του πατέρα του με τη μητέρα του Cynthia, αφήνοντας τον Julian μόνο μαζί της.

Μιλώντας στο iHeartRadio σε μια νέα συνέντευξη, ο Julian Lennon μίλησε για το πώς νιώθει «ευγνώμων» για την υποστήριξη του McCartney σε εκείνες τις δύσκολες μέρες. Το τραγούδι έχει τώρα τόσο καλές όσο και κακές αναμνήσεις όταν τις αναπολεί.

«Όσο και αν είμαι πολύ ευγνώμων λόγω της υποστήριξή του που έγραψε αυτό το τραγούδι, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ήταν επίσης μια σκοτεινή υπενθύμιση του τι συνέβη πραγματικά», είπε.

Video Url

 

Σχετικά με τη μητέρα του, πρόσθεσε: «Ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μου και ήθελα να την προσέχω και να την κάνω περήφανη».

Νωρίτερα φέτος, ο Julian συζήτησε πώς αρχικά «σοκαρίστηκε» από το πρόσφατο virtual ντουέτο του Paul McCartney με τον αείμνηστο πατέρα του.

Στην αρχή της βορειοαμερικανικής περιοδείας του και για μια δεύτερη φορά στο Glastonbury, ο McCartney έκανε ένα virtual ντουέτο με τον πρώην συνάδελφό του στους Beatles, χάρη στην τεχνολογία που δημιούργησε ο σκηνοθέτης των The Lord Of The Rings, Peter Jackson.
    
Κατά την διάρκεια της συναυλίας, ο McCartney και ο John Lennon αντάλλαξαν στίχους στο τραγούδι I’ve Got A Feeling, με τον Peter Jackson να έχει απομονώσει τα φωνητικά του Lennon. «Έχω κάτι ξεχωριστό για εσάς εδώ», είπε ο McCartney όταν παρουσίασε το κομμάτι. «Μια μέρα, ο Peter Jackson μου τηλεφωνεί και μου λέει ότι μπορεί να πάρει τα φωνητικά του John και να τα απομονώσει ώστε να παίξεις ζωντανά μαζί του στην περιοδεία. Θα σου άρεζε κάτι τέτοιο;»

Video Url

 

Όσων αφορά στο αποτέλεσμα, ο Julian σχολίασε: «Το παρακολούθησα στο YouTube και είπα: Εεε… Δεν ξέρω αν νιώθω άνετα με αυτό. Με συγκλόνισε». Συνέχισε προσθέτοντας ότι ήταν δύσκολο να δει τον πατέρα του να «ζωντανεύει» μέσα από την παράσταση, αλλά άρχισε να εκτιμά το θέαμα στο Glastonbury.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Julian κυκλοφόρησε μια επίσημη διασκευή της τεράστιας επιτυχίας του πατέρα του Imagine, με τα έσοδα να δωρίζονται για την ανακούφιση των προσφύγων από την Ουκρανία μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του Lennon, The White Feather Foundation προς την Global Citizen.

Video Url

Πέρυσι, ο Julian είπε ότι η παρακολούθηση του νέου ντοκιμαντέρ των Beatles, Get Back ήταν μια εμπειρία «που άλλαξε τη ζωή» που «με έκανε να αγαπήσω ξανά τον πατέρα μου».