Ο Noel Gallagher αποκαλύπτει πότε θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ

Wikimedia Commons / Roy Wilkins

Ο Noel Gallagher φαίνεται να του ξέφυγε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ.

Ο πρώην κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Oasis μοιράστηκε το νέο τραγούδι Pretty Boy, στο οποίο συμμετέχει ο Johnny Marr των The Smiths στην κιθάρα την προηγούμενη εβδομάδα. Η τελευταία του στουντιακή δουλειά ήταν το 2017 με το άλμπουμ Who Built The Moon? 

Τώρα, σε μια συνέντευξη σε ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό, αποκάλυψε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ αφού πρώτα σχολίασε την πορεία της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας Manchester City στην Premier League.

«Η ομάδα πάει καλά, κάνουμε μια καλή σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League όταν θα κυκλοφορεί το νέο μου άλμπουμ τον επόμενο Μάιο, οπότε αυτό θα ήταν καλό», είπε. «Δεν μπορώ να πω ακόμα πώς θα λέγεται το άλμπουμ, ωστόσο».

Νωρίτερα φέτος, ο Gallagher εξήγησε ότι η τέταρτη ολοκληρωμένη προσπάθεια των Noel Gallagher's High Flying Birds είχε έναν σε μεγάλο βαθμό ορχηστρικό ήχο. «Υπάρχει ένα κομμάτι στο άλμπουμ που ονομάζεται Dead To The World, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω γράψει ποτέ», είπε.

Σε μια περαιτέρω συνέντευξη, συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι υποδύθηκε τον David Bowie ενώ εργαζόταν σε κομμάτια για το επόμενο άλμπουμ του, λέγοντας ότι, για το νέο του single Pretty Boy: «Καθόμουν αργά το βράδυ κάνοντας τη φωνή του Bowie. Αν αυτό το τραγούδι ακούγεται σαν τον David Bowie, τότε θα το τραγουδήσω όπως ο David Bowie μέχρι να το τελειώσω».

Εν τω μεταξύ, ο Gallagher και ο βρετανός Craig David θα είναι οι δύο πρώτοι headliners για το South Facing Festival του 2023 στο Λονδίνο.