Måneskin: «Είναι λυπηρό & ανόητο που εξακολουθούμε να λογοκρίνουμε τα σώματα με αυτό τον τρόπο»

Copyright @Facebook Måneskin

Οι Måneskin μίλησαν για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν γύρω από τη λογοκρισία της εμφάνισής τους στα MTV Video Music Awards τον περασμένο Αύγουστο. Συγκεκριμένα, αποκάλεσαν το περιστατικό «λυπηρό και πολύ ανόητο που εξακολουθούμε να λογοκρίνουμε τα σώματα των ανθρώπων με αυτό τον τρόπο».

Οι νικητές της Eurovision του 2021 πήραν το βραβείο καλύτερου εναλλακτικού βίντεο για τη viral επιτυχία τους I Wanna Be Your Slave και στην συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν την πρόσφατη επιτυχία τους Supermodel.

Ο frontman, Damiano David ο οποίος ήταν χωρίς πουκάμισο, εμφανίσθηκε στην σκηνή με ένα δερμάτινο παντελόνι κομμένο στο πίσω μέρος, προσφέροντας στο κοινό ένα θέαμα ίσως υπερβολικό για πολλούς από τους θεατές, ιδιαίτερα στις πρώτες σειρές.  

Εν τω μεταξύ, η μπασίστρια Victoria De Angelis επέλεξε μια μπλούζα με ένα μόνο μανίκι που άφηνε εκτεθειμένο το στήθος της. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, η Victoria γλίστρησε με αποτέλεσμα να αποκαλύψει περισσότερα από όσα θα ήθελε, παρ’ όλα αυτά η μουσικός συνέχισε την ερμηνεία της ανενόχλητη.

Ωστόσο, οι θαυμαστές των Ιταλών ροκ σταρς έγιναν έξαλλοι καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωντανής εμφάνισής τους λογοκρίθηκε για να αποφευχθεί η εμφάνιση γυμνού και συγκεκριμένα το εκτεθειμένο στήθος της De Angelis.

Μιλώντας σε μια νέα συνέντευξη για το προσεκτικά επεξεργασμένο βίντεο που μεταδόθηκε, το οποίο αποτελείται κυρίως από μακρινές λήψεις, ο τραγουδιστής Damiano David σχολίασε: «Δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλές προκαταλήψεις για τα ροκ συγκροτήματα και για τις γυναίκες. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπορστά μας και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Η Victoria De Angelis πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό, αλλά είναι καλό που οι άνθρωποι μετά το συζητούν και το σκέφτονται. Είναι πολύ ανόητο να υπάρχει τόση λογοκρισία και έλεγχος στα σώματα των ανθρώπων».

Το συγκρότημα που αποτελείται επίσης από τον κιθαρίστα Thomas Raggi και τον ντράμερ Ethan Torchio, ελπίζει να παρευρεθεί στη Eurovision 2023 στο Liverpool αν είναι ελεύθεροι, καθώς ο David εξηγεί ότι «ποτέ δεν φοβήθηκαν» να χαρακτηρισθούν ως καλλιτέχνες της Eurovision για το υπόλοιπο την καριέρα τους.

Λέγοντας ότι δεν ήταν «ποτέ ο σκοπός μας», αλλά μάλλον «ένας τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους μας», ο τραγουδιστής είπε ότι ήταν «τυχεροί», καθώς είχαν ήδη δύο άλμπουμ και ένα EP για να μοιραστούν με τους θαυμαστές τους, που χτίστηκαν από πέντε χρόνια καριέρας και συνεχόμενες περιοδείες.