A Fragile Thing: Νέο τραγούδι για τους The Cure πριν το επόμενο άλμπουμ τους

Copyright @Facebook The Cure

Οι The Cure συνεχίζουν να ιντριγκάρουν τους θαυμαστές τους ερμηνεύοντας το νέο τους τραγούδι που ονομάζεται A Fragile Thing, στο Assago της Ιταλίας στα πλαίσια του επερχόμενου 14ου άλμπουμ τους.

Οι θρυλικοί goth-rockers έπαιξαν στο Mediolanum Forum di Assago στις 4 Νοεμβρίου, ερμηνεύοντας ένα σύνολο 27 τραγουδιών που κάλυπταν τα επτά από τα 13 στούντιο άλμπουμ τους.

Το A Fragile Thing παίχτηκε στα μισά του σετ, ανάμεσα σε άλλα τέσσερα τραγούδια από το επόμενο άλμπουμ τους που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο με τίτλο Songs Of A Lost World. Το άλμπουμ έκανε πρεμιέρα στην περιοδεία των The Cure που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Στο πρώτο σόου της περιοδείας, που πραγματοποιήθηκε στη Λετονία την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το συγκρότημα παρουσίασε τα κομμάτια Alone και Endsong, σηματοδοτώντας το πρώτο τους νέο υλικό μετά το άλμπουμ 4:13 Dream του 2008. Το And Nothing Is Forever έκανε το ντεμπούτο του στη Σουηδία, προτού οι Πολωνοί θαυμαστές ακούσουν για πρώτη φορά το I Can Never Say Goodbye πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Το A Fragile Thing είναι μια μελαγχολική μελωδία, με τον Robert Smith να τραγουδά με θλίψη με την συνοδεία πιάνου: 

There’s nothing you can do to change it back, she said / Nothing you can do but sing / This love is a fragile thing / This love is my everything

Η περιοδεία των The Cure στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη συνεχίστηκε στη Γενεύη της Ελβετίας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με άλλες 25 ημερομηνίες να εκκρεμούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με μια τριάδα συνεχόμενων παραστάσεων στην OVO Arena Wembley του Λονδίνου στις 11-13 Δεκεμβρίου. 

Το συγκρότημα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα το Songs Of A Lost World, αλλά ο Bob Smith δήλωσε στο NME τον Μάιο ότι το άλμπουμ είναι σχεδόν τελειωμένο. Ωστόσο, είχε πει τότε ότι θα κυκλοφορούσε πριν ξεκινήσει η τρέχουσα περιοδεία τους.

Εν τω μεταξύ, το συγκρότημα επανακυκλοφόρησε πρόσφατα το κλασικό άλμπουμ του 1992 Wish, με την επετειακή έκδοση των 30 χρόνων να περιλαμβάνει 24 κομμάτια που δεν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Τον Αύγουστο επίσης, ο πληκτράς του συγκροτήματος,  Roger O'Donnell ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το πρώτο του soundtrack.

Video Url