Two Icons, One Night: Η Stevie Nicks και ο Billy Joel σε κοινή περιοδεία την άνοιξη

Wikimedia Commons / slgckgc / Ralph Arvesen

Είχαν και οι δύο λαμπρή μουσική καριέρα με επιρροή, αλλά ο Billy Joel και η Stevie Nicks δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ κοινή συναυλία… μέχρι τώρα.

Και οι δύο τους είναι μέλη του Rock & Roll Hall of Fame και στις 10 Μαρτίου θα εμφανισθούν μαζί στο SoFi Stadium της Νότιας Καλιφόρνια για μια κοινή παράσταση.
    
«Το εντυπωσιακό αυτό σόου για μια βραδιά σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι δυο τους θα εμφανισθούν μαζί στην ίδια σκηνή στο Λος Άντζελες», σύμφωνα με δήλωση από τους διοργανωτές της συναυλίας.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι η βραδιά θα είναι μοναδική, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί τη σκηνή στο γήπεδο AT&T, στο Arlington του Τέξας, στις 8 Απριλίου για μια ακόμη εμφάνιση.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα βγω στο δρόμο μαζί με τον εκπληκτικό @billyjoel το 2023», πόσταρε η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac, Stevie Nicks στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της ώρας και της ημερομηνίας πώλησης εισιτηρίων για την παράσταση στο AT&T Stadium. «Περισσότερα, σύντομα».

 

Η ομάδα του Joel δημοσίευσε ουσιαστικά το ίδιο μήνυμα, μείον τον ενθουσιασμό της Nicks, προωθώντας το σόου που ονομάστηκε Two Icons, One Night. Η παράσταση έχει οριστεί για τις 8 Απριλίου 2023, στο 80.000 θέσεων AT&T Stadium, το σπίτι των Dallas Cowboys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Billy Joel (@billyjoel)

 

Και τα καλά νέα δεν σταματούν. Μια ακόμη παράσταση στο Nashville του Tennessee ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Έχει οριστεί για τις 19 Μαΐου 2023, στο Nissan Stadium. «Νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν πέντε έως επτά παραστάσεις», είπε ο Wilson Howard, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας Live Nation. «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να δεις σε οποιαδήποτε πόλη. Θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Οι δύο καλλιτέχνες κυκλοφορούν δίσκους από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ανάμεσα στα πολλά άλμπουμ τους, το The Stranger του Billy Joel και το άλμπουμ των Fleetwood Mac, Rumours με την Nicks στα φωνητικά κυκλοφόρησαν και τα δύο το 1977.

Από το 2014, ο Joel έχει γίνει κάτοικος του Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και πρόσφατα ανακοίνωσε εκεί μια παράσταση για τον Ιανουαρίου του 2023. Η  Nicks έκανε περιοδεία το 2022, παίζοντας στο Hollywood Bowl του L.A. στις αρχές του περασμένου μήνα.

Παραμένει ασαφές εάν θα προσθέσουν επιπλέον παραστάσεις από κοινού στο πρόγραμμά τους.

Ο 73χρονος Joel, είχε ξεκαθαρίσει στο Newsday το 2019 ότι δεν έχει σχέδια να σταματήσει. «Νοιώθω πολύ άνετα με την ιδέα ότι ίσως να μην αποσυρθώ ποτέ», είχε πει. «Ίσως απλά συνεχίζω επειδή ο κόσμος θέλει να συνεχίσει να με βλέπει. Και είναι εξαιρετική δουλειά. Έχω ένα υπέροχο συγκρότημα. Παίζω σε υπέροχους χώρους. Και βγάζω υπέροχα χρήματα. Λοιπόν, που είναι το κακό με αυτό;»

Η Nicks αισθάνεται ακριβώς ο ίδιο. Το 2017, η frontman των Fleetwood Mac είχε πει στο Rolling Stone ότι «δεν θα αποσυρόταν ποτέ».

 «Ο φίλος μου ο Doug Morris, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος, σχεδόν κάθε δισκογραφικής εταιρείας, μου είπε κάποτε: Όταν αποσύρεσαι, γίνεσαι μικρός. Στάσου όρθια, φόρεσε τα τακούνια σου και βγες έξω, είπε. Θέλω να κάνω μια μίνι σειρά για τους μύθους της Rhiannon και τους θεούς της Ουαλίας. Νομίζω ότι θα ήταν κάτι το φανταστικό, αλλά δεν χρειάζεται να αποσυρθώ από ροκ σταρ για το κάνω αυτό. Μπορώ να τα ταιριάξω όλα».