Οι Pulp ανακοίνωσαν τα πρώτα support συγκροτήματα για την reunion περιοδεία του 2023

Wikimedia Commons / Stuart Sevastos

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο frontman των Pulp, Jarvis Cocker επιβεβαίωσε τις φήμες ότι το συγκρότημα από το Sheffield θα έβγαινε στους δρόμους  για τις πρώτες του συναυλίες από το 2012. Η περιοδεία θα περιλαμβάνει αποκλειστικά το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για το καλοκαίρι του 2023.

Η περιοδεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μπρίντλινγκτον στις 26 Μαΐου, με περαιτέρω ημερομηνίες προγραμματισμένες για το Δουβλίνο (9 Ιουνίου), το Λονδίνο (1 Ιουλίου), το Σκάρμπορο (9 Ιουλίου), το Κάρντιφ (11 Ιουλίου) και το Σέφιλντ (14, 15 Ιουλίου). Επιπλέον, οι Pulp θα είναι οι headliners σε διάφορα φεστιβάλ όπως στο Isle Of Wight Festival, στο TRNSMT, στο Latitude και στο Neighborhood Weekender.

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες του γκρουπ για το 2023 είναι διαθέσιμα προς πώληση από σήμερα 4 Νοεμβρίου και θα μπορείτε να τα αγοράσετε εδώ.

Χθες, οι Pulp επιβεβαίωσαν ότι οι βρετανοί indie rockers Wet Leg θα είναι μαζί τους στην συναυλία στο Finsbury Park στην 1 Ιουλίου. Είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλα γκρουπς για αυτήν την ημερομηνία τους επόμενους μήνες.

 

Ο Richard Hawley, ο οποίος ήταν για μέλος των Pulp στις αρχές της δεκαετίας του ’00, πρόκειται να ανοίξει την συναυλία για το συγκρότημα του Cocker και στις δύο συναυλίες στο Σέφιλντ. Δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν άλλες support μπάντες για την επερχόμενη περιοδεία.

Μοιράζοντας τα νέα στο instagram και στο twitter, ο Cocker έγραψε: «Δεν θα ακούσετε απλώς τους Pulp σε αυτήν την περιοδεία του χρόνου. Η πώληση εισιτηρίων ξεκινάει σε λιγότερο από 24 ώρες. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας».

Ο Hawley, εν τω μεταξύ, είπε ότι «ανυπομονούσε πολύ για το ραντεβού του με τους Pulp». Σε άλλο σημείο, οι Wet Leg έγραψαν: «Αν αρχίσετε να σκέφτεστε τα Χριστούγεννα..ΜΗΝ. Απλώς μην… Σκεφτείτε τη συναυλία του Ιουλίου… καλύτερα δεν είναι έτσι;»

Ο μπασίστας των Pulp, Steve Mackey επιβεβαίωσε ότι δεν θα ακολουθήσει το συγκρότημα στην περιοδεία τον επόμενο χρόνο. «Αποφάσισα να συνεχίσω τη δουλειά με την οποία ασχολούμαι – μουσικά, κινηματογραφικά και φωτογραφικά έργα», είπε.

«Εύχομαι στον Candy, στον Nick, στον Mark και στον Jarvis τα καλύτερα με τις προσεχείς εμφανίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους καταπληκτικούς θαυμαστές των Pulp, πολλοί από τους οποίους μου έστειλαν υπέροχα μηνύματα σήμερα».