Νέο ρεκόρ για τους Queen στην Αγγλία με 7 εκατομμύρια πωλήσεις

Οι Queen έγραψαν ιστορία στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς έγιναν οι πρώτοι που πούλησαν επτά εκατομμύρια αντίτυπα ενός μεμονωμένου άλμπουμ.

Η πρώτη τους συλλογή Greatest Hits, από το 1981, ανήκει πλέον σε ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η εταιρεία που σημειώνει τις πωλήσεις.

Ο δίσκος, περιλαμβάνει κλασικά σινγκλ όπως το We Will Rock You και το Bohemian Rhapsody, είναι ένα αιώνιο best-seller εδώ και χρόνια.

Πρόσφατα πέρασε τη 1.000η εβδομάδα του στο βρετανικό τσαρτ άλμπουμ.

 

Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, χαρακτήρισε το τελευταίο επίτευγμα «χαρούμενα νέα».

«Κανένα άλμπουμ δεν το έχει ξανακάνει αυτό στην ιστορία», είπε σε μια δήλωση. «Ευχαριστούμε, το εκτιμούμε».

Ο ντράμερ Roger Taylor πρόσθεσε: «Το βρετανικό κοινό και το απείρως υπέροχο γούστο του έχουν κάνει αυτό το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

"Σας ευχαριστούμε πολύ, είμαστε ταπεινωμένοι και τιμημένοι. Σας χαιρετίζουμε!"

Τα Queen's Greatest Hits  στο chart άλμπουμ όλων των εποχών προηγούνται με σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα,  από το άλμπουμ συλλογής των Abba το 1992 Gold.

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεράστια επιτυχία του έχει κάνει όσο και κάθε άλλη κυκλοφορία μετατρέπει τα πακέτα επιτυχιών στην πανταχού παρούσα ιδέα του άλμπουμ που είναι σήμερα».

Το δεύτερο άλμπουμ των Queen των Greatest Hits, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1991, ένα μήνα πριν από το θάνατο του τραγουδιστή Freddie Mercury - είναι επίσης το δέκατο μεγαλύτερο ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου, με πωλήσεις γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια.

Video Url