Νέο άλμπουμ ετοιμάζουν οι Rolling Stones

Wikimedia Commons / Raph_PH

Οι Rolling Stones ετοιμάζουν ένα νέο άλμπουμ με ιδέες και ηχογραφήσεις του ντράμερ Charlie Watts. Το επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος πρόκειται να είναι το πρώτο τους από το «A Bigger Bang» του 2005.

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Sun και σύμφωνα με τον  κιθαρίστα Ronnie Wood, το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει μερικές από τις ιδέες του Watts μαζί με αυτές του ντράμερ που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία, Steve Jordan.

Ο Charlie Watts πέθανε πέρυσι σε ηλικία 80 ετών. Ήταν μαζί με το εμβληματικό rock'n'roll συγκρότημα από την ίδρυσή τους στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Ο Wood δήλωσε στη Sun σε μια αποκλειστική συνομιλία: «Ηχογραφούμε το νέο άλμπουμ τώρα και θα πάμε στο Los Angeles σε λίγες εβδομάδες για να το συνεχίσουμε και να το τελειώσουμε. Ο Charlie είναι σε μερικά από τα κομμάτια όπως και ο ντράμερ Steve Jordan», είπε.

Τον Αύγουστο, ο τραγουδιστής των Stones, Mick Jagger απέτισε ένα νέο φόρο τιμής στον Watts στην πρώτη επέτειο του θανάτου του ντράμερ.

Τα επιζώντα μέλη του θρυλικού γκρουπ έχουν μιλήσει για την απώλεια του Watts σε πολλές περιπτώσεις στη σκηνή και κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων. Τον Μάιο, ο Jagger είπε: «Μου λείπει ως παίκτης και ως φίλος».

Στις 24 Αυγούστου, ο Jagger μοιράστηκε ένα μοντάζ με εικόνες του Watts από όλα αυτά τα χρόνια. Με soundtrack από το «Till The Next Goodbye» (1974) των Stones, το συγκινητικό κλιπ περιλάμβανε επίσης σχολιασμό από τον Jagger.

«Μου λείπει ο Charlie γιατί είχε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ», άρχισε ο Jagger. «Και ήμασταν επίσης μαζί εκτός μπάντας… συνηθίζαμε να κάνουμε παρέα πολύ και περνούσαμε ενδιαφέρουσες στιγμές. Αγαπούσαμε τα αθλήματα. Βλέπαμε ποδόσφαιρο, πηγαίναμε σε αγώνες κρίκετ και είχαμε άλλα ενδιαφέροντα εκτός από τη μουσική. Αλλά φυσικά μου λείπει πολύ ο Τσάρλι».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα φέτος, ο κιθαρίστας των Stones, Keith Richards, δήλωσε ότι «ελπίζει» το συγκρότημα να έχει κάποιο νέο υλικό ηχογραφημένο μέχρι το τέλος του 2022. Ο Richards είπε στην Daily Star τον Μάρτιο, ότι «έπαιζε πολύ μπάσο» στην επερχόμενη δουλειά των Stones. Ερωτηθείς πόσα νέα κομμάτια προέκυψαν από τις πρόσφατες συνεδρίες, ο Richards απάντησε: «Περισσότερα από όσα μπορώ να μετρήσω – ήταν μια πολύ παραγωγική εβδομάδα». Ο Richards συνέχισε λέγοντας ότι αυτός και ο Jagger «έχουν βγάλει πολύ καλό ήχο», προσθέτοντας: «Η Τζαμάικα είναι καλή για τον ήχο μας».