Rainbow – Catch The Rainbow (Live 1977). ήταν αρκετό ένα 18λεπτο, για να αποδοθεί αυτό το ιστορικό classic ροκ τραγούδι- του Ουράνιου Τόξου- ?

Ritchie Blackmore
Ronnie James Dio (RIP 1942-2010)
Cozy Powell  (ένας από τους καλύτερους Drummer - RIP 1947-1998)
έπαιξαν μαζί τους ( σεζόν μουσικοί-υποστήριξη, περιοδείες, ηχογραφήσεις κλπ)
Bob Daisley ( bass)
David Stone (keyboards)

( Bach- από  Ritchie's hands ,intro 1.15-2.30min  : 
Bach -Prelude in C Major – cantata bwv 147, Jesus bleibet meine Freude  - 
joy of man's desiring).
 

Αυτό το τραγούδι μου έβγαλε τόσες πολλές γαλήνιες σκέψεις.

Που τα είχα καταχωνιάσει όλα αυτά τόσα χρόνια, και μου βγαίνουν τώρα στην.....ιστοσελίδα του Ζουγρή και Πετρίδη.!! ????

Σχεδόν όλα τα τα τραγούδια που έγραψαν οι μουσικοί είναι από την ψυχή τους και τα βιώματά τους...νομίζω το ίδιο συμβαίνει και με εσάς, το ίδιο συμβαίνει και με κάθε ανάρτηση από κάθε ακροατή, αν κρίνω από μένα, τίποτα δεν παίζει χωρίς ψυχή....Στο βίντεο αυτό παίζουν τελείως από ψυχής και είναι άπιωτοι...

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τώρα συνειδητοποιώ,...Τι είδα από τόσο κοντά σε ναούς μουσικής ?? στο 1979-1980 ? λίγο μετά , τα ακούσματα της ατέλειωτης πενταεατίας σας από 1975, που συμπίπτει με την έκδοση του τραγουδιού.

Ενας 18χρονος νεαρός,(συντηρητικός, για προστασία του ασυνείδητα) είδε μόνος του,
ένα βράδυ, και αυτούς τους μουσικάνθρωπους, τον Cozy Powell που έπαθα πλάκα, και τον RitchieBlackmore,( με Roger Glover on bass), στο κλειστό Wembley Arena Μάιος 1980 νομίζω, δεν έχω δει το εισιτήριο........

Επαιξαν αυτό το κομάτι 20 λεπτά, και .οι Εγγλέζοι δεν είχαν ποτέ βίντεο μέχρι πολύ μετά τα 1980 και...αλλά οκ. γι αυτούς ήταν μια καθημερινότητα , οι συναυλίες....πού να ήξεραν, τι δεν τράβηξαν βίντεο, σε τόσα μουσικά θηρία  ? Ευτυχώς που οι Γερμανοί περιέσωσαν πολλά, ιδίως στο Rockpalast arena.

Δυόμιση ώρες έπαιζαν αλύπητα οι Rainbow που λες, και στο τέλος , ο Ρίτσι τα έσπασε όλα, δύο κιθάρες, τις κοπανούσε στα ηχεία, και πήραν όλα αληθινή φωτιά ,αληθινά, κανένα εφέ !!!

Video Url

 

Τον Dio, δεν το είδα μαζί τους, αλλά πριν από αυτούς με Black Sabbath..στο Hammermith Odeon.