O Rick Rubin διαλέγει τραγούδια που θα έπαιρνε μαζί του σε ένα έρημο νησί

Τι αντικείμενα θα έφερνες μαζί σου σε ένα έρημο νησί; Είναι μια κλασική ερώτηση και τώρα έχουμε την απάντηση του Rick Rubin: ο υπερ-παραγωγός εμφανίστηκε σε ένα νέο επεισόδιο της εκπομπής του BBC Desert Island Discs και επέλεξε κομμάτια των Beatles, LCD Soundsystem, Simon & Garfunkel και πολλά άλλα για να παραδοθεί. σε πλήρη απομόνωση.

Για το νούμερο ένα κομμάτι, ο Rubin έδειξε το "Across the Universe" των Beatles, το οποίο είπε όχι μόνο του έμαθε τα βασικά της σύνθεσης τραγουδιών, αλλά τον ενέπνευσε να μάθει πώς να διαλογίζεται. «Από τριών ετών έως επτά ετών, οι Beatles ήταν παντού και παντού στο σπίτι μου», θυμάται. «Και αποτύπωσε κατά κάποιον τρόπο τι είναι ένα υπέροχο τραγούδι, σε πολύ βαθύ επίπεδο, πριν καταλάβω ότι έψαχνα αυτό που ήταν αυτό».

Παρακάμπτοντας μερικές δεκαετίες μπροστά, ο Rubin επέλεξε το "Us V Them" των LCD Soundsystem. «Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει την εποχή μου στη Νέα Υόρκη, όταν πήγαινα στο NYU και έβγαινα στο Danceteria κάθε βράδυ με τους Beastie Boys και με τους Run DMC και με τον LL Cool J, και συνέβαινε αυτή η απίστευτη σκηνή χορευτικής μουσικής.  «Ενώ οι LCD δεν ήταν ακόμη συγκρότημα, η μουσική τους είναι ο ήχος της Νέας Υόρκης εκείνη την περίοδο. Και οι LCD Soundystem είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη έκδοση οποιασδήποτε από αυτήν τη μουσική! Το τελειοποίησαν».

Αν το να αποκαλεί το συγκρότημα «ο ήχος της Νέας Υόρκης» δεν ήταν αρκετό κομπλιμέντο, ο Ρούμπιν μοιράστηκε επίσης μια γλυκιά, πιο προσωπική σχέση με τους LCD Soundsystem: Συνάντησε τη σύζυγό του σε ένα από τα σόου τους, «έτσι κατέχουν μια ακόμα πιο συναισθηματική θέση στο η ψυχή μου."

Αργότερα στην εκπομπή, ο Ρούμπιν συνέδεσε το "The Dangling Conversation" των Simon & Garfunkel με μια συνομιλία που είχε στην πραγματική ζωή. «Μπορώ να το συσχετίσω με μια ιστορία που μου είπαν πριν από δύο ημέρες», είπε. «Το άτομο με το οποίο μιλούσα είναι από το Εδιμβούργο και είπε: «Οι άνθρωποι από το Εδιμβούργο κοιτάζουν προς τα έξω, οι άνθρωποι από το Λονδίνο κοιτάζουν προς τα μέσα και οι άνθρωποι στο Μανχάταν κοιτάζουν προς τα μέσα και οι άνθρωποι από το Λονγκ Άιλαντ, από όπου κατάγομαι, κοιτάζουν προς τα έξω. Μεγαλώνοντας στο Λονγκ Άιλαντ, ευχόμουν να ζούσα στο Μανχάταν, αλλά αν ζούσα στο Μανχάταν, θα μπορούσα να κοιτούσα περισσότερο προς τα μέσα παρά προς τα έξω».

Ο Ρούμπιν πρόσθεσε: «Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, το γεγονός ότι δεν ήμουν εκεί που ήθελα να είμαι, σωματικά, γεωγραφικά, κατέληξε να είναι ένα καλό πράγμα στη ζωή μου».

Rick Rubin’s Desert Island Discs:
01. The Beatles – Across the Universe
02. Víkingur Ólafsson – …And at the Hour of Death
03. The Ramones – Rockaway Beach
04. LCD Soundsystem – Us V Them
05. Neil Young – I Believe in You
06. Thomas De Hartmann – Holy Affirming, Holy Denying, Holy Reconciling
07. Simon & Garfunkel – The Dangling Conversation
08. Roberta Flack – The First Time Ever I Saw Your Face 

 

Ακούστε την συνέντευξη εδώ   here.