Witch Fever: «Congregation» και Άγιος ο Θεός!

Το καλό με τo Youtube και φυσικά με τις πλατφόρμες μουσικής, όπως Spotify και Tidal, είναι ότι σου προτείνει με βάση τα ακούσματά σου «συγγενικούς» καλλιτέχνες και ήχους. Αυτό έπαθα προχθές με τους Witch Fever!

Εκείνη την ώρα άκουγα Viagra Boys, Bikini Kill και κάτι πολύ καλά τυπάκια- πιτσιρικάκια που λέγονται The Lida Lindas! 

Για ακούστε λίγο ‘δω κάτω The Lida Lindas (και ακούστε και τι λέει και το πιο πιτσιρικάκι από τα πιτσιρικάκια στα drums):

Video Url

 

 

 Τέλος πάντων, βλέπω εκεί ένα βίντεο με μια πολύχρωμη εικόνα, κιτρινοπράσινη και βλέπω και τον τίτλο Witch Fever- Blessed Be Thy και λέω για να ειδόμεν…

 

Το βάζω… Ντάξει τρελάθηκα με τον ήχο στην κιθάρα και μετά μπαίνει και η φωνή και είναι σαν να σου λέει «Άιστ το διάολο…» με μια πολύ αυθεντική μαγκιά σαν να σε φτύνει, χωρίς καθόλου ποζεριά! Και ύστερα αυτή η φωνή ξελαρυγγιάζεται, χωρίς να το βάζει κάτω η άτιμη! Τα δίνει όλα! Βασικά σε βάζει ήδη με την πρώτη νότα στο mood του «ξεδίνω» (που το έχουμε ανάγκη όλοι μας!).

Video Url

 
 

Υποσημείωση: Αυτό λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε για να μην έχουμε κανένα στιγμιαίο έξω φρενών ξέσπασμα σαν τον Ξένο του Καμύ στην παραλία, που τράβηξε την σκανδάλη και μετά δεν έχει επιστροφή, είναι να ξεσπάμε δημιουργικά είτε μέσω της τέχνης; Είτε μέσω του «πάω για ψάρεμα»; «πάω για paintball», ό,τι αποφορτίζει τον καθένα από εμάς!

 

Επιστρέφοντας, η τραγουδίστρια έχει τον κατάλληλο δυναμισμό την ώρα που πρέπει, συμβαδίζοντας με τον θυμωμένα επίμονο, επίμονα θυμωμένο ήχο και τα ξεσπάσματα της κιθάρας, καθώς ακούγεται και με μία δόση echo, λες και βρίσκεσαι στα βάθη ενός αχανούς δάσους, στο οποίο όπου και να πας, όπου και να βρεθείς, όπου ακόμη και να κρυφτείς, αυτή η φωνή δεν θα ξέρεις από που σου έρχεται. Θα σε στοιχειώνει στην αιωνιότητα αυτού του αχανούς δάσους!

 

 Τα γενικά χαρακτηριστικά που έχει η μουσική των Witch Fever είναι τα ανά ημιτόνιο ανεβάσματα φωνής και κιθάρας, τα πηδήματα από χαμηλό σε υψηλό τόνο και επιβραδύνσεις του ρυθμού κυρίως προς το τέλος των κομματιών.

 

 Και κάποια βιογραφικά στοιχεία: Οι Witch Fever είναι από το Manchester, είναι οι Amy, Alex, Alisha και Annabell και δηλώνουν το ύφος της μουσικής τους ως doom punk. Και γενικά φαίνονται να είναι καλά!

 

 Το «Congregation» που βγήκε την Παρασκευή (21/10), από την δισκογραφική Music for Nations που είναι θυγατρική της Sony Music Entertainment, είναι το πρώτο album των Witch Fever (έχει προηγηθεί και ένα EP, το «Reincarnate») με το οποίο ξεκινάνε πολύ δυναμικά και ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι! 

 

Η διαδοχή των τραγουδιών του άλμπουμ τους, «Congregation» είναι εξαιρετική! Κατ' εμέ, η σειρά των τραγουδιών στα album παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ατμόσφαιρας της μουσικής (νομίζω ότι είναι αυτονόητο αυτό).

 

Οι Witch Fever λοιπόν, είναι αυτό που λέμε «τα σπάνε!» (και όντως τα σπάνε!) και η αυθεντική δυναμικότητα δεν κρύβεται!

 

Μπορείτε να τους βρείτε σε Instagram, Facebook και να μάθετε ακόμη περισσότερα στο site τους https://www.witchfever.com/