Ο καθένας πολεμά με τον τρόπο του. HANIA RANI –Київ (Κίεβο)

Η Hania Rani (Hanna Raniszewska) είναι Πολωνή πιανίστας, συνθέτης και τραγουδίστρια. Κατά την γνώμη μου από τις σημαντικές και πρωτοποριακές σολίστες της εποχής μας, γεννημένη στο Γκντασκ της Πολωνίας το 1990, έχοντας πολλά να δώσει ακόμη στον μουσικό πολύπλοκο κόσμο έτσι που ξετυλίγεται μπρός μας.

 

Με 4 βραβεία Φρεντερίκ Σοπέν το 2019, τα αντίστοιχα Grammys και Brit Awards για την Πολωνία, μουσική για τον κινηματογράφο, συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και μια εμφάνιση στην Ελλάδα στις 14 Ιανουαρίου 2020 στο ιστορικό κτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” περισσότερος κόσμος πρέπει να μάθει για την «άλλη» μουσική που υπάρχει γύρω μας και κακώς περνά στα «ψιλά» των οποιονδήποτε μέσων ως σοβαρή, κλασικίζουσα, αυτοσχεδιαστική, avant-garde ή με άλλα ευφάνταστα ονόματα.

 

Ένα μήνα και κάτι μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία η Hania Rani κυκλοφορεί ψηφιακά στην 28-3-2022 το single - Київ (Κίεβο). Μια κραυγή ανησυχίας για τον πόλεμο στην Ευρώπη και στα σύνορα με την χώρα της την Πολωνία.

 

Ο καθένας «πολεμά» με τον τρόπο του.

Video Url