Bono: «Ο IRA απειλούσε να σκοτώσει εμένα και τη γυναίκα μου και να απαγάγει τα παιδιά μου»

 Απειλές θανάτου δέχτηκε ο frontman των U2, Bono, από τον IRA όπως αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του. Ειδικότερα, ο γνωστός τραγουδιστής αναμένεται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story» την 1η Νοεμβρίου. Εκεί καταγράφει συζητήσεις του με τον ηγέτη του κόμματος Sinn Fein, Gerry Adams για το πώς η απειλή της βίας μάστιζε το συγκρότημά του.

Σε συνέντευξή του, μάλιστα, στους «Times» ο Bono αποκάλυψε πως μυστικές υπηρεσίες τον προειδοποίησαν πως η σύζυγός του Ali ήταν πιθανός στόχος του IRA.

«Η αντίθεση των U2 στους παραστρατιωτικούς είχε κοστίσει στον IRA πολύτιμη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ» πρόσθεσε και ισχυρίστηκε πως «ο αρχηγός του IRA στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του και ότι έχει βάλει ανθρώπους να παρακολουθούν τα σπίτια μας για αρκετούς μήνες».

Σε μία εκδήλωση προώθησης των απομνημονευμάτων του, ο Bono αφηγήθηκε μια συγκεκριμένη συγκλονιστική στιγμή που έζησε στη σκηνή στην Αριζόνα τη δεκαετία του 1980.

Συγκεκριμένα, οι U2 είχαν δεχτεί απειλές για το τραγούδι «Pride», που αποτελεί φόρο τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Όπως αποκάλυψε Bono τους απείλησαν ότι θα δολοφονούνταν πριν από το τέλος του τραγουδιού αν τραγουδούσαν τον στίχο που περιγράφει λεπτομερώς τον πυροβολισμό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

«Είδα τον εαυτό μου ως Μεσσία και τραγούδησα τον βασικό στίχο. Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να δολοφονηθώ», αποκάλυψε.

Στη συνέχεια άνοιξε τα μάτια του και διαπίστωσε ότι ο μπασίστας του συγκροτήματος, Adam Clayton, είχε σταθεί ευθεία μπροστά του καθ' όλη τη διάρκεια του στίχου για να τον προστατεύσει από τυχόν πυροβολισμούς από το πλήθος.