Endless Art-A House

Με αναφορά σε πολλά ονόματα, από το 1992, θα πάω να δω τώρα αν το έχω και σε τι μορφή, νομίζω ότι ήταν σε ένα παρακλάδι της BMG.

Το " Endless Art " είναι ένα τραγούδι του ιρλανδικού ανεξάρτητου ροκ συγκροτήματος A House , το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά ως βασικό κομμάτι στο Bingo EP (1991) και στη συνέχεια ως σινγκλ από το άλμπουμ του 1991 I Am the Greatest . Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες The Way We Were .

Μετά την εμπορική αποτυχία του άλμπουμ τους I Want Too Much του 1990 , το A House είχε αποσυρθεί από τη δισκογραφική τους Blanco y Negro Records , για να παραληφθεί από την indie δισκογραφική Setanta Records . Γρήγορα κυκλοφόρησαν τα EPs Doodle και Bingo στα τέλη του 1990 και το 1991. Το τελευταίο περιελάμβανε την πρώτη εμφάνιση του "Endless Art", το οποίο ηχογράφησε το A House με τον Edwyn Collins ως παραγωγό.

Ο Collins συνέχισε να συνεργάζεται μαζί τους στο I Am the Greatest από το οποίο το "Endless Art" επανακυκλοφόρησε ως single, συνοδευόμενο από ένα βίντεο. 

Αν και το τραγούδι δεν γνώρισε τεράστια επιτυχία στα charts, έφτασε στο νούμερο 46 στο Ηνωμένο Βασίλειο - ένα επίτευγμα για τα πρότυπα του A House - και κέρδισε ένα ορισμένο ποσό airplay στο MTV Europe . Οι στίχοι του "Endless Art" ξεκινούν με τη γραμμή "Όλη η τέχνη είναι αρκετά άχρηστη σύμφωνα με τον Όσκαρ Ουάιλντ " και ως επί το πλείστον είναι μια λίστα με τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου καλλιτεχνών από διάφορους τομείς, με την παρατήρηση της χορωδίας: όλοι νεκροί αλλά ακόμα ζωντανοί, σε ατελείωτο χρόνο και ατελείωτη τέχνη».

Αυτό το στυλ τραγουδιού "καταλόγου" είναι χαρακτηριστικό πολλών τραγουδιών του Dave Couse . Η πλειονότητα των στίχων δηλώνεται αντί να τραγουδιέται πάνω από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο ηλεκτρικής κιθάρας. Μελωδικά, Πέμπτη Συμφωνία στο ρεφρέν.

Video Url