Sam Smith, Kim Petras - Unholy

Διεκδικεί το Νο 1 της Αγγλίας

Το " Unholy " είναι ένα τραγούδι του Βρετανού τραγουδιστή Sam Smith και της Γερμανίδας τραγουδίστριας Kim Petras , που κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 ως το βασικό σινγκλ από το επερχόμενο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Smith.

Μπήκε στην κορυφή του UK Singles Chart . Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, το "Unholy" έφτασε στην κορυφή των τσαρτ στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία και έφτασε στην πρώτη δεκάδα των τσαρτ στη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού, σε σκηνοθεσία Floria Sigismondi , κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Το οπτικό παρουσιάζει μια γυναίκα που παρακολουθεί μια σεξουαλικά φορτισμένη εκπομπή καμπαρέ στο "The Body Shop", αφού έλαβε πρόσκληση για το κλαμπ.

Ο Smith εμφανίζεται ως ο MC του κλαμπ περιτριγυρισμένος από ανδρόγυνα χορευτές μπουρλέσκ, μαζί με τους στυπτηρίες του RuPaul's Drag Race Violet Chachki και Gottmik . Στη συνέχεια, ο Πέτρας έρχεται στη σκηνή με ένα δαχτυλίδι σε σχήμα καρδιάς πριν χορέψει πάνω από ένα αυτοκίνητο, ντυμένος με ένα ρούχο που θυμίζει τη Μαντόνα . 

Το «ερωτικό» βίντεο, εμπνευσμένο από τους Moulin Rouge, A Clockwork Orange και Bob Fosse, περιλαμβάνει επίσης ένα καμέο από τον πορνό σταρ Paddy O'Brian ως πελάτη. 

Γράφοντας για τη βρετανική έκδοση του GQ , ο Jeremy Atherton Lin είπε ότι «το ντουέτο μεταξύ μη δυαδικών και τρανς τραγουδιστών [...] ανατρέπει το σενάριο» και «εμποτίζεται με γυναικεία δύναμη». 

Ο Anaiah B. Thomas του The Harvard Crimson χαρακτήρισε το τραγούδι «την πιο καυτή κυκλοφορία μέχρι τώρα» και επαίνεσε την «στοιχειωδώς μαγευτική παραγωγή» και πώς ο Smith και ο Petras, παρά το «χάσμα μεταξύ των αντίστοιχων ειδών τους», αλληλοσυμπληρώθηκαν το κομμάτι φωνητικά, αντιπαραβάλλοντας το "Smith's sobering power" με το "Petras's femme fatale".

Γράψιμο για Αμερικανό τραγουδοποιό, η Alli Patton επαίνεσε τα «παλμικά, χορευτικά βαριά beats» που οδηγούσαν το κομμάτι καθώς οι «λάγνοι, τραγουδούν-α-μακριές στίχοι» πρόσθεσαν ένα επίπεδο «ίντριγκας», ολοκληρώνοντας αποκαλώντας το τραγούδι «γευστικά ξεφτιλισμένο». 

Video Url