Μην χάνετε κάθε Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη, το αφιέρωμα στην φολκ και φολκ ροκ με τον Γιάννη Πετρίδη

 

Μην χάνετε κάθε Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη, το αφιέρωμα στην φολκ και την φολκ ροκ, στα χρόνια 1955 με 1972. Ακούγονται όλοι οι πρωτοπόροι αυτής της μουσικής. Στο Πρώτο πρόγραμμα από τις 4 στις 5 και το βράδυ στις 12 σε επανάληψη, αλλά και on demand στο ert echo 

O Donovan εμφανίστηκε στη σκηνή το 1965 με τρία επιτυχημένα singles στο Ηνωμένο Βασίλειο : " Catch the Wind ", " Colors " και " Universal Soldier ", το τελευταίο που έγραψε ο Buffy Sainte-Marie .

Τον Σεπτέμβριο του 1966, το " Sunshine Superman " έφτασε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ Billboard Hot 100 για μία εβδομάδα και έφτασε στο νούμερο δύο στη Βρετανία, ακολουθούμενο από το " Mellow Yellow " στο Νο. 2 των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 1966 και μετά το " Hurdy Gurdy Man " του 1968 στην κορυφή. 5 και στις δύο χώρες, μετά το « Atlantis », που έφτασε στο Νο. 7 των ΗΠΑ τον Μάιο του 1969.

Έγινε φίλος των ποπ και λαϊκών μουσικών συμπεριλαμβανομένων των Joan Baez , Brian Jones και Beatles . Το 1968 δίδαξε στον John Lennon ένα στυλ κιθάρας που χρησιμοποίησε ο Lennon στα " Dear Prudence " , " Julia ", " Happiness Is a Warm Gun " και άλλα τραγούδια. 

Οι υποστηρικτές του μουσικοί περιλάμβαναν το Jeff Beck Group και τους John Bonham , Jimmy Page και John Paul Jones , οι οποίοι αργότερα έγιναν διάσημοι ως μέλη των Led Zeppelin .. Η εμπορική περιουσία του Ντόνοβαν μειώθηκε μετά τον χωρισμό με τον Μοστ το 1969 και άφησε τη βιομηχανία για λίγο.

Στο παρακάτω βίντεο η μεγάλη μας τραγουδίστρια Νάνα Μούσκουρη, ντουέτο με τον Donovan στο coulours που ακούστηκε στην σημερινή εκπομπή>>

 

Video Url