Stormzy – “Mel Made Me Do It”

Κομμάτι διαρκείας με ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια στο βίντεο και συμμετοχή Stylo G.

Το τελευταίο άλμπουμ του Stormzy, το Heavy Is the Head του 2019 , αφορούσε τους κινδύνους –και τις ευθύνες– της αναγνώρισης, ο Mel Made Me Do It τον βρίσκει άνετα με ένα στέμμα στο κεφάλι του.

Η εναρκτήρια γραμμή – «Είμαι ο GOAT για τόσο καιρό, υποθέτω ότι δεν είναι συναρπαστικό όταν κερδίζω» – είναι αφοπλιστική σε βαθμό που προβλέπει και ακυρώνει ακριβώς αυτό που μπορεί να πει ένας κριτικός για την πολυαναμενόμενη επιστροφή ενός καλλιτέχνη . «Για να φτιάξεις ένα κλασικό, ναι, χρειάζονται χρόνια», συνεχίζει. Λοιπόν, συγκινητικό.

Η τελευταία φορά που ακούσαμε τον Stormzy να παίζει σόλο σε δίσκο ήταν το 2020, πριν η πανδημία του Covid-19 στρεβλώσει τα χρονοδιαγράμματα και ακυρώσει παγκόσμιες περιοδείες. Τότε, επίσης, ανταπέδωσε τους επικριτές του.

Για παρατεταμένες μερικές εβδομάδες, έκανε πόντους με τον αιώνιο γρίμι του Wiley, πρώτα στο Twitter και μετά στα beats. Έχοντας όμως φαινομενικά αφήσει μόνος του τη σύγκρουση, συνεχίζει εδώ από εκεί που το άφησε, κόβοντας παλιές ροές Wiley και φωνάζοντας «ξεπλυμένους νονούς» ενώ απαριθμεί τις δικές του (ομολογουμένως πολυάριθμες) διακρίσεις και ακριβά ρολόγια.

Video Url