Red Hot Chili Peppers – “Eddie”

Οι Red Hot Chili Peppers έχουν νέο τραγούδι από το δεύτερο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν μέσα στην χρονιά. Return Of The Dream Canteen.

Το νέο διπλό άλμπουμ που αναμένεται, το Return Of The Dream Canteen ,  είναι το δεύτερο άλμπουμ τους για το 2022 μετά το Unlimited Love του περασμένου Απριλίου. Το " Tippa My Tongue " από αυτό, κυκλοφόρησε  τον περασμένο μήνα και έλαβαν το Global Icon Award στα VMAs λίγο αργότερα.

Σήμερα, οι RHCP επιστρέφουν με ένα νέο single, το "Eddie", το οποίο είναι ένας φόρος τιμής στον σπουδαίο Eddie Van Halen, ο οποίος πέθανε το 2020. "Sailing the Sunset Strip, I'm a bit of a king/ Granny will take a ταξίδι, θα λυγίσω τις χορδές», τραγουδά πάνω του ο Άντονι.

«Έχω σφυριά και στα δύο μου χέρια, μια τόσο λεπτή πινελιά/ Λένε ότι είμαι από το Άμστερνταμ, αυτό με κάνει Ολλανδό;»

«Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά επηρεασμένοι και συνδεδεμένοι είμαστε με τους καλλιτέχνες μέχρι την ημέρα που πεθάνουν», λέει ο Kiedis σε μια δήλωση για το κομμάτι. «Ο Έντι Βαν Χάλεν ήταν μοναδικός στο είδος του. Την επομένη του θανάτου του, ο Flea μπήκε στην πρόβα με ένα συναισθηματικό μπάσο.

Ο John, ο Chad και εγώ αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και πολύ σύντομα με όλη μας την καρδιά, ένα τραγούδι προς τιμήν του ξεδιπλώθηκε αβίαστα. Ήταν ωραίο να στεναχωριέμαι και να νοιαζόμαστε τόσο πολύ για έναν άνθρωπο που είχε δώσει τόσα πολλά στη ζωή μας. Αν και το τραγούδι δεν μιλάει με τον Έντι με το όνομά του, μιλάει για τις πρώτες μέρες του στο Sunset Strip και την ταπετσαρία rock n roll που ζωγράφισε ο Van Halen στο μυαλό μας. Στο τέλος, το τραγούδι μας ζητά να μην θυμάστε τον Έντι για τον θάνατο αλλά για το ότι έζησε το πιο τρελό του όνειρο».

Video Url