Steeleye Span, θυμόσαστε πόσο άρεσαν όταν τους παίζαμε το 1975;

Οι Steeleye Span, το βρετανικό φολκ ροκ συγκρότημα, δημιουργήθηκε το 1969 στην Αγγλία από τον μπασίστα των Fairport Convention , Ashley Hutchings και το καθιερωμένο ντουέτο των λονδρέζικων folk club Tim Hart και Maddy Prior .

Ήταν μέρος της βρετανικής λαϊκής αναγέννησης της δεκαετίας του 1970 και γνώρισε εμπορική επιτυχία εκείνη την περίοδο, με τέσσερα άλμπουμ στο Top 40 και δύο επιτυχημένα σινγκλ: " Gaudete " και " All Around My Hat ".

Η Steeleye Span έχουν δει πολλές αλλαγές στα μέλη τους, με τον Maddy Prior να είναι το μόνο εναπομείναν αρχικό μέλος του συγκροτήματος.

Το μουσικό τους ρεπερτόριο αποτελείται κυρίως από παραδοσιακά τραγούδια με ένα ή δύο ορχηστρικά κομμάτια από jigs και/ή τροχούς .

Τα παραδοσιακά τραγούδια συχνά περιλαμβάνουν μερικές από τις παιδικές μπαλάντες . Στα μεταγενέστερα άλμπουμ τους, υπήρξε μια αυξημένη τάση να συμπεριλαμβάνεται μουσική που γράφτηκε από τα μέλη του συγκροτήματος, αλλά ποτέ δεν απομακρύνθηκαν εντελώς από την παραδοσιακή μουσική, η οποία βασίζεται στις παν-βρετανικές παραδόσεις.

Η Maddy Prior έγινε 77 ετών

Video Url

 

Video Url

 

Video Url