Πέθανε ο κιθαρίστας των στούντιο Bill Pitman είχε παίξει σε δεκάδες επιτυχίες

Ο Bill Pitman, ένας κιθαρίστας που συνδέθηκε με τη κολεκτίβα μουσικών στούντιο γνωστών ως Wrecking Crew, πέθανε σε ηλικία 102 ετών. Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Pitman πέθανε την Πέμπτη μετά από παρατεταμένη παραμονή σε κέντρο αποκατάστασης λόγω πτώσης που είχε ως αποτέλεσμα ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης.

Ο Pitman γεννήθηκε στο Belleville του New Jersey το 1920 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής σε νεαρή ηλικία και αφού επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πήγε στο Ωδείο Μουσικής του Λος Άντζελες για να σπουδάσει σύνθεση. Άρχισε να παίζει με το συγκρότημα της Peggy Lee και εμφανίστηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα The Rusty Draper Show στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

 

Τότε άρχισε να δημιουργείται μια ομάδα μουσικών που τελικά θα γινόταν γνωστοί ως Wrecking Crew. Ο Pitman έγινε ένας περιζήτητος κιθαρίστας στη δεκαετία του '60 και έπαιξε σε μερικά από τα πιο ανθεκτικά τραγούδια της εποχής: το "Strangers In The Night" του Frank Sinatra, το "Blue Hawaii" του Elvis Presley, το "The Way We Were" της Barbra Streisand, Το «Be My Baby» των Ronettes, το «Good Vibrations» των Beach Boys. Έπαιξε το γιουκαλίλι στο "Raindrops Keep Fallin' On My Head", το τραγούδι για το soundtrack  Butch Cassidy And The Sundance Kid που κέρδισε ένα Όσκαρ. Αυτός παίζει κιθάρα στο Mr Tambourine Man των Byrds.

Ο Pitman έπαιξε επίσης στα soundtrack για αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μεταξύ αυτών: M*A*S*H, Fast Times At Ridgemont High, Dirty Dancing, Goodfellas, I Love Lucy, Bonanza, The Sonny And Cher Comedy Hour, Star Trek. Ο Pitman και οι υπόλοιποι μουσικοί του Wrecking Crew βρέθηκαν στο επίκεντρο σε ένα ντοκιμαντέρ του 2008 για τη μουσική σκηνή  στο Λος Άντζελες.