Εντυπωσίασαν οι Pet Shop Boys: Tο φαντασμαγορικό σόου εκατό λεπτών χθες το βράδυ στην Πλατεία Νερού

Pet Shop Boys © Release Athens 2022

Του Χρήστου Κισατζεκιάν

Pet Shop Boys, Thievery Corporation, Κ. ΒΗΤΑ, Mazoha, Bobya Cottisha, στο φεστιβάλ Release Athens 2022, στην Πλατεία Νερού.

Δεν μπορεί, δεν είναι μόνο τα χιλιάδες vouchers που ήταν στο συρτάρι μας εδώ και τριανταπέντε μήνες που φταίνε για την έως τώρα πιο πολυπληθή άρα πετυχημένη συναυλιακή βραδιά μετά την πανδημία!

Είναι και η στριμωγμένη κάψα μας. Η ανάγκη μας να ξεδώσουμε μετά τον επιβεβλημένο μα άχαρο έως και ψυχοφθόρο εγκλεισμό. Να λικνίσουμε το αγκυλωμένο μας κορμί, να χορέψουμε ως που να γίνουμε λούτσα. Και να που ο ιδρώτας δεκαπέντε χιλιάδων («μες το νερό» που λένε) έτρεχε ποτάμι σαν τον Κηφισό... Μαζική αποσυμπίεση.

Pet Shop Boys © Release Athens 2022 

Εγγλέζοι οι Λονδρέζοι Pet Shop Boys και στο φετινό ραντεβού τους μαζί μας. Έντεκα ακριβώς ξεκίνησε το φαντασμαγορικό σόου εκατό λεπτών και μάλιστα με τη σημαία της Ουκρανίας να δεσπόζει στο γιγάντιο video wall στα μετόπισθεν.

Pet Shop Boys © Release Athens 2022 

Η επιβεβλημένη απουσία φωτογράφων από το ίδιο το ντουέτο μας ήθελε ξανά με κομμένα τα φτερά, αφού αυτή η νέα «μόδα» θέλει παροπλισμένους εμάς τους επαγγελματίες, να βλέπουμε την επομένη εικονάρες από πανάκριβα κινητά των μπροστινών. Και μια σκηνογραφία / σκηνοθεσία εντυπωσιακότατη σαν και αυτή δε, το στρίβει το μαχαίρι!...

Όμως εμείς οι είκοσι ήμασταν η ισχνή εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα των χιλιάδων γύρω μας που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Διαρκώς! Αφού η υπόσχεση του πολυπλατινένιου ντουέτου πήρα σάρκα και οστά, με ένα κυριολεκτικό best-of / greatest hits setlist.

Pet Shop Boys © Release Athens 2022 

Που ξεκίνησε με το “Suburbia”, συνέχισε με τα “Can You Forgive Her?” και “Opportunities (Let's Make Lots of Money)” για να απογειωθεί με το “Domino Dancing”. Όσο για τη χορευτική διασκευή του “Where The Streets Have No Name” των U2 που συμπτύχθηκε έξυπνα με το με το “Can't Take My Eyes Off You”, το “...I Love You Baby...” στο ρεφρέν ακούστηκε σε όλη την παραλιακή.

Και ήταν φυσικό και επόμενο το ανθεμικό “It's A Sin” να κλείσει το κυρίως πρόγραμμα εξίσου εκκωφαντικά. Με τα “West End Girls” και “Being Boring” να κλείνουν ως encore την αυλαία της πιο έντονα χορευτικής και feel good βραδιάς του φετινού Release Athens Festival. Έως τώρα.

Pet Shop Boys © Release Athens 2022 

Pet Shop Boys © Release Athens 2022 

Video Url

via athensvoice.gr