Οι Pink Floyd ζητούν $500 εκατ. για τα δικαιώματά τους - Μαζί με το «The Wall»

Οι Pink Floyd ζητούν $500 εκατ. για τα δικαιώματά τους - Μαζί με το «The Wall»
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ © EPA/Maciej Kulczynski

Οι Pink Floyd ζητούν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση που συμφωνήσουν να πουλήσουν τα δικαιώματά τους, αναφέρουν πληροφορίες από το περιβάλλον τους που επικαλείται το Bloomberg.

Μία συμφωνία, που αν ολοκληρωθεί θα είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής.

ο συγκρότημα γνωστό για επιτυχίες όπως το "Money" και το "Comfortably Numb" πουλά τον κατάλογο ηχογραφήσεων και τραγουδιών του, καθώς και τη δύναμη να δημιουργεί κανείς προϊόντα με βάση το συγκρότημα.

Ο Patrick McKenna, ο οποίος εκπροσωπεί το συγκρότημα στη διαδικασία, δεν απάντησε σε email των ΜΜΕ που ζητούσαν να τοποθετηθεί στις φήμες. Ο McKenna έχει περιορίσει τη λίστα των πιθανών αγοραστών σε τέσσερις. Τα ονόματα περιλαμβάνουν Warner Music Group Corp., Sony Music Entertainment και BMG. Να θυμίσουμε πως η Sony και η Warner διανέμουν ήδη μέρος της μουσικής των Pink Floyd.

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα κυκλοφόρησε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς δίσκους όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένων των "Dark Side of the Moon" και "The Wall", δύο άλμπουμ που καθόρισαν τη μουσική στη δεκαετία του 1970.
 

Video Url

Το συγκρότημα έχει πουλήσει 75 εκατομμύρια δίσκους στις ΗΠΑ, που τους φέρνει στη 10η θέση όλων των εποχών ως προς τις πωλήσεις, σύμφωνα με την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής.

Πολλοί διάσημοι μουσικοί έχουν πουλήσει πλήθος καταλόγων τραγουδιών τα τελευταία χρόνια, κεφαλαιοποιώντας το ενδιαφέρον τόσο από μουσικές εταιρείες όσο και από χρηματοοικονομικές εταιρείες. Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τις ηχογραφήσεις του στη Sony Music σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια και τον κατάλογο τραγουδιών του στη Universal Music σε μια συμφωνία μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επενδυτές αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί σχετικά με την αγορά δικαιωμάτων μουσικής λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων και της αβεβαιότητας για την οικονομία. Αλλά η ζήτηση παρέμεινε σταθερή στην κορυφή της αγοράς. Το να συμφωνήσουν όλα τα μέλη των Pink Floyd για οτιδήποτε ήταν μια πρόκληση εδώ και δεκαετίες.

Δημιουργήθηκαν το 1965 υπό τη διεύθυνση του τότε τραγουδιστή Syd Barrett, ο οποίος έφυγε τρία χρόνια αργότερα. Ο τραγουδιστής και μπασίστας Roger Waters άφησε το συγκρότημα το 1985 και αργότερα μήνυσε τους συναδέλφους του για τη χρήση του ονόματος. Ο Roger Waters και τα υπόλοιπα μέλη τσακώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια καθώς το συγκρότημα, με επικεφαλής τον κιθαρίστα David Gilmour, συνέχιζε να κυκλοφορεί δίσκους.

Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που επέλεξαν τον McKenna, ο οποίος διευθύνει τη συμβουλευτική ομάδα Ingenious Media με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία.