Loser-Beck

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Beck από το 2000. O Beck γεννήθηκε 8 Ιουλίου 1970

Το " Loser " γράφτηκε από τον Beck και τον δισκογραφικό παραγωγό Carl Stephenson , ο οποίος και οι δύο παρήγαγαν το τραγούδι με τον Tom Rothrock . Κυκλοφόρησε αρχικά ως το δεύτερο σινγκλ του από την ανεξάρτητη δισκογραφική Bong Load Custom Records σε μορφή βινυλίου 12 ιντσών με αριθμό καταλόγου BL5 στις 8 Μαρτίου 1993.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ανεξάρτητα, το "Loser" άρχισε να ακούγεται σε διάφορους σύγχρονους ροκ σταθμούς και η δημοτικότητα του τραγουδιού οδήγησε τελικά σε μια δισκογραφική συμφωνία μεγάλης δισκογραφικής με την Geffen Records -θυγατρική DGC Records .

Μετά την επανακυκλοφορία του υπό την DGC, το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 10 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 τον Απρίλιο του 1994, και έγινε το πρώτο σινγκλ του Beck που έφτασε σε μεγάλο chart. Το τραγούδι απέδωσε καλά διεθνώς, φτάνοντας στο νούμερο ένα στη Νορβηγία και στο top 10 στην Αυστραλία, την Αυστρία, τον Καναδά, την Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σουηδία. Κυκλοφόρησε στη συνέχεια στο άλμπουμ του 1994 Mellow Gold .

Video Url