ANIMALS-Pink Floyd

ANIMALS-Pink Floyd

Από την Φάρμα Των Ζώων του George Orwell

Το Animals είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Pink Floyd , που κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου 1977  μέσω της Harvest και της Columbia Records .

Ήταν αυτοπαραγωγή στα Britannia Row Studios των Pink Floyd στο Λονδίνο καθ' όλη τη διάρκεια του 1976. Το άλμπουμ συνέχισε τις μακρόμορφες συνθέσεις που αποτελούσαν τα προηγούμενα έργα τους, συμπεριλαμβανομένου του Wish You Were Here (1975).

Το άλμπουμ είναι ταυτόχρονα ένα progressive rock άλμπουμ και ένα concept άλμπουμ , που εστιάζει στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στη Βρετανία και ήταν μια αλλαγή από το ύφος της δουλειάς των Pink Floyd.

Η ένταση μέσα στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια της παραγωγής κορυφώθηκε με την απόλυση του keyboardist Richard Wright δύο χρόνια αργότερα. Το εξώφυλλο του άλμπουμ δείχνει ένα φουσκωτό γουρούνι να επιπλέει ανάμεσα σε δύο καμινάδες του Battersea Power Station , που σχεδιάστηκε από τον μπασίστα και τραγουδοποιό του συγκροτήματος Roger Waters , και σχεδιάστηκε από τον επί χρόνια συνεργάτη Storm Thorgerson .

Οι Pink Floyd δεν κυκλοφόρησαν σινγκλ από τα Animals αλλά το προώθησαν μέσω της περιοδείας In the Flesh . Η ταραχή του Waters με το κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας ενέπνευσε το επόμενο άλμπουμ τους, The Wall (1979). Τα ζώα έφτασαν στο νούμερο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 3 στις ΗΠΑ.

Αρχικά έλαβε μικτές κριτικές, αλλά έλαβε πολύ πιο ευνοϊκές κριτικές τα επόμενα χρόνια και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα έργα του συγκροτήματος.

 

 

 

Video Url