Someone To Call My Lover-Janet Jackson που έγινε 57 ετών

Someone To Call My Lover-Janet Jackson που έγινε 55 ετών

Η Τζάνετ Ντάμιτα Τζο Τζάκσον (γεννημένη στις 16 Μαΐου του 1966) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, χορεύτρια και ηθοποιός. Θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος και είναι γνωστή για τις καλλιτεχνικές της καινοτομίες, τις περίτεχνες χορογραφίες της, τις φαντασμαγορικές συναυλίες της και μια σειρά δίσκων με έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο.

Το 1999, το περιοδικό Billboard ονόμασε την Τζάκσον ως "2η πιο επιτυχημένη γυναίκα μουσικό για τη δεκαετία του 1990". Το 2001, κυκλοφόρησε τον επιτυχημένο δίσκο της All for you και έλαβε το βραβείο MTV Icon για το σύνολο της προσφοράς της στη μουσική. Μετά από μια σκανδαλώδη εμφάνιση στο Super Bowl το 2004, έλαβε δριμεία κριτική και αρνητική διαφήμιση από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και μεγάλη μερίδα του κόσμου, με αποτέλεσμα η καριέρα της να έχει πτωτική πορεία τα χρόνια που ακολούθησαν. Η καριέρα της ανέκαμψε το 2015 με την κυκλοφορία του άλμπουμ Unbreakable το οποίο πήγε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Με πωλήσεις ανώτερες των 150 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, θεωρείται μία από τους πιο επιτυχημένες καλλιτέχνες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Το 2008, το περιοδικό Billboard την τοποθέτησε στην 7η θέση στη λίστα με τους "100 επιτυχημένους καλλιτέχνες του Αμερικανικού singles chart", ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 ονομάστηκε η 2η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνης του Dance Chart των ΗΠΑ, μετά τη Μαντόνα. Έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο της, μεταξύ των οποίων 5 Βραβεία Γκράμι (από 26 υποψηφιότητες) και 33 βραβεία Billboard.

To Someone To Call My Lover χρησιμοποιεί μελωδία από την πρώτη Γυμνοπαιδία του Erik Satie και βέβαια το Ventura Highway των America...