Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα του Spotify

Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα του Spotify

Αποτελέσματα δ’ τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε η εταιρεία Spotify, με τη μετοχή της εταιρείας ωστόσο να καταγράφει "βουτιά” 18% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street καθώς απογοήτευσαν οι εκτιμήσεις της εταιρείας για το ρυθμό διεύρυνσης της συνδρομητικής της βάσης.

Ειδικότερα, η Spotify ανακοίνωσε ζημίες 39 εκατ. ευρώ (44 εκατ. δολαρίων) ή 21 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 66 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν στα 2,69 δισ. ευρώ έναντι 2,17 δισ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών χάρη στην αύξηση των συνδρομητών της κατά 16% τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, με τη συνδρομητική της βάση να φτάνει τα 180 εκατομμύρια χρήστες.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet, έκαναν λόγο για ζημίες 51 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 2,65 δισ. ευρώ.

Παρότι τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες, οι αναλυτές φαίνεται ότι απογοητεύθηκαν από την πρόβλεψη της Spotify για τον αριθμό των συνδρομητών της στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που ήταν κατά 1 εκατομμύρια άτομα χαμηλότερος των προσδοκιών, αλλά και από το γεγονός ότι η εταιρεία δεν προέβη σε πρόβλεψη για το εύρος της συνδρομητικής της βάσης σε διάστημα έτους.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ 9,67 δισ. ευρώ, ενώ περιόρισε σημαντικά τις ζημίες της σε μόλις 34 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 581 εκατ. ευρώ που εμφάνισε το 2020.