Ο Δήμος Κηφισιάς πρωτοπορεί με τη δημιουργία «Think Tank» από Διακεκριμένες Προσωπικότητες

Δήμος Κηφισιάς - ©kifissia.gr

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου Κηφισιάς, προχώρησε ο δήμαρχος, Βασίλης Ξυπολυτάς ο οποίος συνένωσε υπό την "ομπρέλα" ενός Think Tank, μιας «δεξαμενής σκέψης», διακεκριμένες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται σε  διάφορους τομείς και δέχτηκαν με χαρά να συμβάλλουν, ώστε ο Δήμος Κηφισιάς να γίνει Δήμος πρότυπο και να ξαναβρεί τη θέση που του αξίζει.
   

 

Η 10μελής ομάδα που θα εισφέρει εθελοντικά στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά και το δημοτικό συμβούλιο σκέψεις, προτάσεις και συμβουλές, με πολύτιμη τεχνογνωσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου είναι οι:

Νίκος Αυλώνας: Επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθηγητής (adjunct professor) στο University of Illinois στο Σικάγο. Διακεκριμένος ειδικός στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πράσινη Οικονομία  με διεθνή εμπειρία σε Ευρώπη και Αμερική (Τομέας Περιβάλλοντος).

 

Θάνος Βερέμης: Διακεκριμένος ιστορικός και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Πρίνστον και Οξφόρδη, και καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αθηνών (Τομέας Παιδείας).

 

Γιώργος Γιαννόπουλος: Καταξιωμένος πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος, με πλούσια εμπειρία και ακαδημαϊκές διακρίσεις. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Imperial College), ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (Τομέας Συγκοινωνιών και Πολεοδομίας).

 

Γιώργος Δουκίδης: Καταξιωμένος καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν, που συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Ο κ. Δουκίδης είναι καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Καθηγητής στο London School of Economics (Τομέας Επιχειρηματικότητας).

 

Όλγα Κουβουτσάκη: Ιδιοκτήτρια της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη στην Κηφισιά (Τομέας Πολιτισμού).

 

Δημήτρης Παρασκευάς: Δικηγόρος στο Λονδίνο και το Μονακό, μέλος της διεθνούς επιτροπής τραπεζικού δικαίου του ΙΒΑ, τέως πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων του LSE, συλλέκτης και υποστηρικτής του Δήμου, ειδικός σε διεθνή θέματα εμπορικού και εταιρικού δικαίου (Τομέας Πολιτισμού).

 

Λέανδρος Ρακιντζής: Πρώην Αεροπαγίτης ε.τ, πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αναγνωρισμένος για τη δέσμευσή του στη διαφάνεια και την ακεραιότητα (Τομέας Διαφάνειας και λογοδοσίας).
Αθανάσιος Σκουτέλης: Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, τ. Διευθυντής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, μέλος της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών (Τομέας Υγείας).

 

Πέτρος Τσιλιγκίρης: Συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος και πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (Τομέας Δήμου Κηφισιάς) 
Άγγελος Τσιχριτζής: Δικηγόρος,  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά (ΙΕΤΤ) (Τομέας Πολιτισμού).

 

«Η 10μελής αυτή ομάδα αναμένεται να διευρυνθεί και με νέα επίλεκτα μέλη, που με βάση την εξειδίκευσή τους, θα επιθυμούν να βοηθήσουν στο νέο ξεκίνημα του δήμου. Ως νέα δημοτική αρχή καλούμαστε να σκεφτούμε και να προχωρήσουμε σε λύσεις για την ανασυγκρότηση της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης με το βλέμμα στο μέλλον, που θα έχουν ως βασικό στόχο την αναβάθμιση και βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Όραμα μας είναι οι πολίτες να είναι ενεργοί, να έχουν λόγο στην προσπάθεια του Δήμου. Το έργο που θα παράγεται θέλουμε να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, συλλογικότητας και σύμπραξης δυνάμεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς.