Chick Corea ένα μουσικό βάλσαμο

Chick Corea ένα μουσικό βάλσαμο

Ήταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα όταν διάβασα για τον θάνατο του Chick Corea. Μαζί με τον Πετρίδη, από το 1968 τουλάχιστον παρακολουθούσαμε την πορεία του, όπως των ροκ σταρς της εποχής.

Λίγα λόγια για τον Chick Corea:

Ο Αρμάντο Άντονυ Κορία, γνωστός με το καλλιτεχνικό προσωνύμιο Τσικ Κορία (Armando Anthony "Chick" Corea, 12 Ιουνίου 1941 – 9 Φεβρουαρίου 2021) ήταν ιταλικής καταγωγής Αμερικανός μουσικοσυνθέτης της τζαζ μουσικής, πιανίστας-κιμπορντίστας, επικεφαλής μουσικού συγκροτήματος και περιστασιακά ντράμερ. Οι συνθέσεις του «Spain», «500 Miles High», «La Fiesta», «Armando's Rhumba» και «Windows» θεωρούνται ευρύτατα ως σημαντικό μέρος του ρεπερτορίου της τζαζ. Ως μέλος της μπάντας του Μάιλς Ντέιβις στα τέλη της δεκαετίας του 1960, συμμετείχε στη γένεση του μουσικού είδους της jazz fusion. Το 1972 δημιούργησε το μουσικό συγκρότημα «Return to Forever». Μαζί με τους Μακκόυ Τάυνερ, Χέρμπι Χάνκοκ και Κηθ Τζάρετ, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες της τζαζ της εποχής μετά τον Τζον Κολτρέιν.

Είχε γεννηθεί στο Τσέλσι της Μασαχουσέτης, δίπλα στη Βοστώνη, και πέθανε στη Φλόριντα από σπάνια μορφή καρκίνου, σε ηλικία 79 ετών. Είχε κερδίσει συνολικά 25 Βραβεία Γκράμι, έχοντας περισσότερες από 60 υποψηφιότητες για αυτά.

 

Video Url

 

Video Url

https://www.popup.gr/