Ημέρες Ραδιοφώνου – Έκδοση Θεσσαλονίκης! Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Ημέρες Ραδιοφώνου – Έκδοση Θεσσαλονίκης! Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Πειρατικό ραδιόφωνο, Πανόραμα 86, Μουσικός δίαυλος, μιμητές και στη γειτονική επαρχιακή πόλη από όπου κατάγομαι, τα πρώτα επαγγελματικά ραδιόφωνα, FM 101, A 103, Μύλος 88μισό. Ας κάνουμε την πόλη μας Θεσσαλονίκη έλεγαν σε κάποια πόλη της Πελοποννήσου για τα ραδιοφωνικά δρώμενα της.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα ξένου ρεπερτορίου τραγούδια των ραδιοφώνων της νύμφης του Θερμαϊκού ακολουθούν και αφορούν την περίοδο: τέλη '70 - μέσα 00's. Είμαι σίγουρος ότι για κάθε πόλη ή περιοχή και για κάθε μουσικό γούστο μπορεί να φτιαχτεί μια αντίστοιχη με την παρακάτω λίστα που μπορεί να διαφέρει από λίγο έως πάρα πολύ. Σε κάθε περίπτωση αυτή που ακολουθεί είναι το βιωματικό σάουντρακ, της εφηβείας και των πρώτων ενήλικων μου χρόνων.

Γεμάτο αναμνήσεις που ελπίζω να ξυπνήσουν και για πολλούς άλλους. Όπως και να έχει όμως αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Θεσσαλονίκη ήταν μια σημαντική, αν όχι Η, ραδιοφωνική μητρόπολη της Ελλάδας και κυρίως ότι υπήρχαν άνθρωποι με απίστευτο ένστικτο και με πολύ μεράκι για τη μουσική και το μέσο. Τα σέβη μου σε όλους, και από την πλευρά του πομπού αλλά και από την πλευρά του δέκτη, με αυτό το playlist που περιορίστηκε στα τριακόσια τραγούδια…

Video Url