Πίσω στο κλεινόν άστυ αλλά η μουσική πάντα δίπλα μας

Πίσω στο κλεινόν άστυ αλλά η μουσική πάντα δίπλα μας

Καινούργιες μουσικές Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη >>

Mystery Jets – Screwdriver

Από τον αναμενόμενο καινούργιο, 7ο, δίσκο τους A Billion Heartbeats που βγαίνει τέλη Σεπτέμβρη.

Temples – Hot Motion

Την ίδια ημερομηνία, 27/9/2019, αναμένεται και ο 3ος δίσκος από το βρετανικό τρίο. Αν χάσατε το προ διετίας ηφαίστειο τους είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τους James Bagshaw (φωνητικά & κιθάρα), Thomas Walmsley (δεύτερα φωνητικά & μπάσο) και τον Adam Smith (κιθάρα, πλήκτρα και δεύτερα φωνητικά)

Villagers - Summer's Song

Δεν υπάρχει κάτι που να μην σου αρέσει σε ένα από τα ομορφότερα ποπ τραγούδια της χρονιάς. Μελωδία, όμορφα φωνητικά, έγχορδα με τις ευλογίες των δασκάλων Paul και John και πνευστά α λα Prefab Sprout ή Lighting Seeds. Στην αντίπερα όχθη των ματαιόδοξων, κυνικών στίχων που κατακλύζουν και το ελληνικό κατάλογο επιτυχιών ο ακροατής του σήμερα μπορεί να επιλέξει τη σχεδόν χίπικη θετικότητα της ιρλανδικής παρέας του Conor J. O'Brien.

Hot Chip – Spell

Πλησιάζουν σχεδόν τα 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας οι βρετανοί και στο παλμαρέ τους καταχωρούνται μια ακόμη χούφτα υποδειγματικά τραγούδια. Ο 7ος δίσκος τους κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έχει ήδη δύο σιγκλ αλλά το ξόρκι είναι η αγαπημένη μου στιγμή από το A Bath Full of Ecstasy. Τα εύσημα και στον συμπαραγωγό Philippe Zdar (Cassius). Μαγεμένος ξανά κύριοι.

Yeasayer - Ecstatic Baby

Το τρίο από το Μπρούκλιν στο 5ο στούντιο δισκογραφικό του παιδί. Ο Michael Moore στο πιο πρόσφατο φιλμ του, Fahrenheit 11/9, αναρωτιέται λίγα λεπτά μετά την έναρξη του το 2018, «How the F*** did this happen?» αναφερόμενος στην εκλογή Trump το 2016. Κάπου εκεί ξεκινάει και η έναρξη των ζυμώσεων για την νέα δουλειά των Αμερικανών. Μέσα σε ούτε μισή ώρα και εννιά μόλις τραγούδια δίνουν το πιο ποπ και λιγότερο από ποτέ ψυχεδελικό έργο τους, μια διέξοδος διαφυγής από τις απογοητευτικές πολιτικά ημέρες που περνάνε οι ΗΠΑ και επηρεάζουν όλους μας. Το πιο πρόσφατο σινγκλ του Erotic Reruns ακολουθεί με φανκ μπάσα, Beach Boys-ικά δεύτερα φωνητικά και radio friendly ρεφραίν.

Little Comets – America Tuna

Το νέο τραγούδι της παρέας των αδελφών Coles και του Matt Hall. Εμπνευσμένο από μια σχέση εξ αποστάσεως του κημπορτίστα που έχουν για τις περιοδείες τους, με ένα διασκεδαστικό μες στη απλότητά του βίντεο να το συνοδεύει. Βρίσκω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τ’ ότι πρόκειται για τύπους που γύρισαν την πλάτη τους σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία για χάρη της καλλιτεχνικής τους πορείας, ενώ έχουν γνωρίσει μικρή επιτυχία στον κατάλογο με τις ανεξάρτητες κυκλοφορίες σινγκλ στην πατρίδα τους και μια μικρή επιτυχία στα άλμπουμ της. Φέτος κλείνουν δέκα χρόνια κυκλοφοριών και τραγουδούν «Put the chicken in the fridge / And book imaginary holidays, With Fela Kuti and the

Ivory Coast / So far away, And we could be so happy... / But instead I'm at home / Filled with drunken paranoia...». Όσο για τον τίτλο δεν έχει να κάνει με το γνωστό ψάρι αλλά πρόκειται για ένα από τα συνήθη τους λογοπαίγνια.

Ορίστε και μια ματιά στη μέχρι τώρα ενδιαφέρουσα διαδρομή των άλμπουμ τους με ένα list in a list, από το In Search Of Elusive Little Comets του 2011 έως και το Worhead του 2017.

Spinn – Is There Something That I Missed?

Ο δίσκος των τεσσάρων άγγλων με τίτλο το όνομά τους κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και εμπεριέχει και το σίγκλ του Φεβρουαρίου. Έτσι είπα να το θυμηθούμε και αν κάποιοι από εσάς «τσιμπήσετε» υπάρχουν τo παλιό Bliss, από το 2017, το ανοιξιάτικο Believe It Or Not, το 2ο σιγκλ τους και ο επίλογος του άλμπουμ, το Heaven Sent για περαιτέρω. Κιθαριστική, ανεξάρτητη ποπ την έλεγαν κάποτε, από το εκ του Λίβερπουλ κουαρτέτο των κοντά στα είκοσι νεαρών και το πρώτο δισκογραφικό ολοκληρωμένο τους βήμα. Ήχος που δε φεύγει από τη μόδα θα πρόσθετα…

!!! – This Is The Door (feat. Meah Pace)

Το όνομα τους για όσους αναρωτιέστε προφέρεται συνήθως Chk Chk Chk. Μετά το εθιστικό Serbia Drums και το διπλό εφιαλτικό σχεδόν UR Paranoid/Off The Grid, που θα ήθελα να το ακούσω υπόκριση σε ταινία θρίλερ, το νέο τους τραγούδι για το 2019. To Wallop ακόμα το περιμένουμε, έχει ανακοινωθεί για το τέλος του Αυγούστου, από τους Καλιφορνέζους/Νεοϋορκέζους, οπότε θα αρκεστούμε με το ενδιαφέρον ηχητικό ηλέκτρο/παγκ/ντίσκο/φανκ κολάζ τους στα μεμονωμένα τραγούδια τους. Αδιάφορη μουσική είναι το τελευταίο σχόλιο που μπορείς να τους προσάψεις.

Allah Las - Raspberry Jam

Δεν ήμουν ποτέ φαν του σερφ ως ενασχόληση. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι έχει εμπνεύσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μουσικές στην ροκ ιστορία, που κάποιες άντεξαν και στο τεστάρισμα του χρόνου. Είναι πολύ πιθανό να μην πέσω ποτέ στην ταινία Self Discovery for Social Survival που πραγματεύεται μεταξύ άλλων από ότι διαβάζω τη σχέση της σανίδας με τη μουσική, περιβαλλοντικά ζητήματα και τις τοπικές κουλτούρες και είναι συμπαραγωγή των εταιρειών Mexican Summer (δισκογραφική εταιρεία) και Pilgrim Surf + Supply (που είναι προφανές τι εμπορεύεται). Παρόλα αυτά οι τέσσερις καλιφορνέζοι συμμετέχουν με έξι κομμάτια στην μουσική υπόκριση της και αυτό που ακολουθεί κυκλοφόρησε και ως σιγκλ.

Joan As Police Woman – Kiss

Ο συνειρμός του προηγούμενου τραγουδιού φέρνει τον επίλογο. Μια από τις καλύτερες διασκευές στην λατρεμένη 33χρονη πλέον σύνθεση του πρίγκιπα, που αν και χρησιμοποιεί στους στίχους την τηλεοπτική δυναστεία που οι νεαρότεροι δεν έχουν ιδέα μάλλον για το τι πρόκειται, ακούγεται ακόμα και συνεχώς ανανεώνεται μέσω των διασκευών της. Εδώ το τραγούδι στοιχειώνεται με την κιθάρα και την ερμηνεία της κυρίας Wasser από τον δίσκο που γιορτάζει τα 14 πρώτα χρόνια κάτω από την alter ego περσόνα, αυτήν της αστυνομικίνας. Σύμπτωση ή όχι ότι το όνομα του αρχικά συγκροτήματος είναι και αυτό εμπνευσμένο από μια τηλεοπτική σειρά, των ‘70ς αυτή τη φορά.

και όλα μαζεμένα

ΥΓ.

Ακούμε τα παραπάνω μετά τις εκπληκτικές μουσικές του άρθρου για τον Jeremy Steig, https://apotis4stis5.com/news-f/39775-jeremy-steig και μετά κάτι από ταινίες, βλέπε Ταραντίνο και μετά κάτι από χιπ χοπ και μετά και μετά … Τόσο λίγος χρόνος, τόσοι πολλοί οι πειρασμοί.