Μια λίστα με νέα τραγούδια που με συντροφεύουν αυτό το καιρό...

Μια λίστα με νέα τραγούδια που με συντροφεύουν αυτό το καιρό...

Από το Θοδωρή Φαχουρίδη

Feu! Chatterton – Zoé

Η παρισινή μπάντα κυκλοφόρησε πέρσι τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο L'Oiseleur. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο τραγούδι τους που μετράει και αυτό αρκετό καιρό που έχει κυκλοφορήσει. Αναρωτιέμαι αν έχετε πέσει πάνω του. Εγώ πάντως μόλις πρόσφατα και σας προτείνω τις ηλεκτρονικές δονήσεις του ανεπιφύλακτα.

The Cat Empire - Oscar Wilde

Λίγη καραϊβική, λίγο ντίσκο, κάτι τα πνευστά κάτι ο ρυθμός, η εξαμελής μπάντα προσφέρει ένα πακέτο που μπορεί να διώξει τη θλίψη και να σε τοποθετήσει σε μια ηλιόλουστη κοιλάδα με το πράσινο χορτάρι να μοσχοβολάει… έστω και για τέσσερα λεπτά. Στα σόου των αυστραλών διαβάζω ότι το ταξίδι κρατάει κάτι τις παραπάνω, πράγμα απόλυτο φυσιολογικό αν ακούς τραγούδια όπως τα Hello, Ready Now ή La Sirene. Από τον αναμενόμενο νέο τους άλμπουμ Stolen Diamonds.

ορίστε και ένα playlist με εικοσιπέντε τραγούδια που για μιάμιση ώρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση

Gabriela Richardson – Crime

Μοντέλο και τραγουδίστρια, χμμ… σε προδιαθέτει άσχημα έτσι δεν είναι. Έτοιμος είσαι να πεις από φωνή κορμάρα που τόνισε παλιότερα και ένας μουσικός φίλος του site για μια άλλη περίπτωση. Ευτυχώς εδώ δεν είναι παρόμοια περίπτωση. Η καταλανή τραγουδίστρια παρουσιάζει μια mainstream, feelgood χορευτική ποπ πρόταση που δε σε κάνει να αλλάξεις σταθμό. Αντιθέτως πριν το καταλάβεις έχεις αρχίσει να σιγοψιθυρίζεις… «Did you think i was gonna be there? / One who won't forget about / Strike out at the first crime»

Rhys Lewis - Better Than Today

Το Wish I Was Sober του 2017, https://www.apotis4stis5.com/lists-f/27053-10-190 , και πιο πρόσφατα το Could Have Been, https://www.apotis4stis5.com/lists-f/35152-kalo-mina-kai-ena-omorfo-mousiko-savvatokyriako-se-olous έχουν στρώσει το δρόμο για να υπάρχει ενδιαφέρον για τις καινούργιες δουλειές του 25χρονου βρετανού. Εδώ για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η προσδοκία. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι μια από τις πιο αξιοπρεπές παρουσίες του είδους και της γενιάς του.

Monodeluxe Feat. Anthony Beckford - Funky Lowdown (Monodeluxe Remix)

Ο ιταλός καλλιτέχνης – παραγωγός και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Vibe Boutique Records Alessandro Oliviero έχει καταφέρει να επιζήσει στον χώρο της χορευτικής μουσικής για εικοσιπέντε χρόνια, πράγμα καθόλου εύκολο. Σε πολλούς το easy listening-χορευτικό-τζαζ- σόουλ τριπάκι του μπορεί να είναι αδιάφορο και να συμφωνήσω ότι ο σχετικό χώρος βρίθει από τέτοια κομμάτια. Είναι φορές όμως που κάτι σε τραβάει να ενδώσεις και εδώ νομίζω ότι είναι μια από αυτές τις «ενοχικές» περιπτώσεις.

The Bahama Soul Club Feat. John Lee Hooker - Never Roam No More

Ο μεγάλος μπλουζίστας για μια ακόμη φορά εκμοντερνίζεται. Εδώ με τη γερμανική κολεκτίβα του Oliver Belz σε φανκ, σόουλ και τζαζ μονοπάτια.

Max Jury – Crime (Notes From California)

Σε αναμονή του δεύτερου άλμπουμ του Modern World στο τέλος της άνοιξης, ο 26χρονος αμερικάνος κυκλοφόρησε ένα ep με demo εκτελέσεις. Ακούω ξανά και ξανά το μικρό του διαμάντι και σχεδόν αναγκαστικά σκέφτομαι… οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ.

The Darcys - Chasing the Fall

Το ντουέτο των Jason Couse και Wes Marskell έρχεται από τον Καναδά και μετρά από το 2011 τέσσερα άλμπουμ. Οι ίδιοι περιέγραψαν τη σύνθεση ως «μια γυαλιστερή βόλτα που ακολουθεί ένα ολόγιομο φεγγάρι και μια οδηγούμενη από τη μοίρα αποστολή μέσα από μια τουριστική πόλη και στο στόμα ενός φυσικού θαύματος» … Τι να σας πω… άβυσσος η ψυχή του καλλιτέχνη. Εγώ θα το πρότεινα απλά ως ένα άψογο ποπ κομμάτι.

Fat Cops - Hands Up! Get Down!

Η εξαμελής μπάντα αποτελείται από τους Chris Deerin στα φωνητικά, Robert Hodgens aka Bobby Bluebell, κιθάρα και φωνητικά, Chris “Bass Chris” Ayre μπάσο και φωνητικά, Euan McColm κιθάρα, Al Murray ντραμς και φωνητικά και Neil Murray πλήκτρα. Η ντεμπούτο ολοκληρωμένη δουλειά των σκοτσέζων ανακοίνωσαν ότι θα βγει στο τέλος του Μαρτίου. Μέχρι τότε το catchy σινγκλ τους θα με συντροφεύει. Τι και αν έχει μήνες που κυκλοφόρησε, κάλιο αργά παρά ποτέ. Στα δεύτερα φωνητικά στο κομμάτι συμμετέχει ο Norman Blake των ομοεθνών Teenage Fanclub.

L'Eclair - Si O No

Οι Ελβετοί έχουν κυκλοφορήσει έναν εκπληκτικό δίσκο που ακούει στο όνομα Polymood. Τζαζ και σόουλ μπερδεύονται σε αυτό το ορχηστρικό κομμάτι μαζί με την ηλεκτρονικό ακουστική κληρονομιά των αγαπημένων Air. Δηλώνουν οι ίδιοι ότι μέσα τους κρύβεται και το γονίδιο των γερμανών CAN. Τα She brings the rain, Moonshake, Like Inobe God και All Gates Open συνυπογράφουν τη δήλωση.

και όλα μαζεμένα

…και ένα εξτραδάκι…

Gaika - Seven Churches For St Jude