Βουτιά στο παρελθόν! Who: 10 τραγούδια

Βουτιά στο παρελθόν! Who: 10 τραγούδια

Ο Roger Daltrey γεννήθηκε την 1 Μαρτίου του 1944 και ο Pete Townshend στις 19 του Μάη το 1945.

Οι Who ξεκίνησαν την καριέρα τους ως The Detours στα τέλη του 1962, από τον κιθαρίστα Ρότζερ Ντάλτρι, τον μπασίστα Τζον Εντγουίστλ και τον κιθαρίστα Πιτ Τάουνσεντ, μαζί με το ντράμερ Νταγκ Σάντομ και τον τραγουδιστή Κόλιν Ντώσον. Μετά την αποχώρηση του Ντώσον, ο Ντάλτρι ανέλαβε τα φωνητικά, ενώ το συγκρότημα μετονομάστηκε σε The High Numbers, κινούμενοι σε τζαζ και μπλουζ μοτίβα.

Τον Ιούλιο του 1964, κυκλοφόρησαν το σινγκλ "I'm the Face" χωρίς να γνωρίσουν επιτυχία και άλλαξαν το όνομα τους σε The Who μετά από πρόταση του Ρίτσαρντ Μπαρνς, παιδικού φίλου του Τάουνσεντ. Τον Απρίλιο του 1964, ο Κιθ Μουν αντικατέστησε τον Σάντομ και το συγκρότημα ανέλαβε ο μάνατζερ Πιτ Μίντεν. Η δημοτικότητα τους ανέβηκε μετά τις συνεχείς περιοδείες τους και τη φήμη που απέκτησαν για τη δυναμική των ζωντανών τους εμφανίσεων. Μέσα στο 1964, έδωσαν 188 συναυλίες, όλες επί βρετανικού εδάφους.

Το περιοδικό "Rolling Stone" τους έχει κατατάξει στην 29η θέση της λίστα με τα "εκατό σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών".

ΜY GENERATION

 

 

SEE ME, FEEL ME

Video Url

 

 

WON'T GET FOOLED AGAIN

Video Url

 

 

PINBALL WIZARD

Video Url

 

 

SUBSTITUTE

Video Url

 

 

HAPPY JACK

Video Url

 

 

 

BABA O'RILEY

Video Url

 

 

 

LOVE REIGN O'ER ME

Video Url

 

 

BEHIND BLUE EYES

Video Url

 

 

I CAN SEE FOR MILES

Video Url