Peter Gabriel 10 τραγούδια

Peter Gabriel 10 τραγούδια

74 ετών o Peter Gabriel.

Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων και ακτιβιστής. Έγινε γνωστός ως ο αρχικός τραγουδιστής του προοδευτικού ροκ συγκροτήματος Genesis. Αφού άφησε το Genesis το 1975, ξεκίνησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα με το " Solsbury Hill " ως το πρώτο του σινγκλ.

Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, So (1986), είναι η κυκλοφορία του με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και έχει πιστοποιηθεί τριπλά πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέντε φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Το πιο επιτυχημένο του σινγκλ άλμπουμ, " Sledgehammer ", κέρδισε ένα ρεκόρ εννέα βραβείων MTV στα MTV Video Music Awards του 1987 και, σύμφωνα με μια αναφορά το 2011, ήταν το πιο παιγμένο μουσικό βίντεο του MTV όλων των εποχών. 

Υπήρξε πρωτοπόρος της παγκόσμιας μουσικής για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του. Είναι συνιδρυτής του φεστιβάλ WOMAD το 1982. Συνέχισε να επικεντρώνεται στην παραγωγή και την προώθηση της παγκόσμιας μουσικής μέσω του Real World Records. Είναι, επίσης, πρωτοπόρος στις ψηφιακές μεθόδους διανομής για τη μουσική, ως συνιδρυτής του OD2, μια από τις πρώτες online υπηρεσίες download μουσικής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ανθρωπιστικές προσπάθειες. Το 1980, κυκλοφόρησε το αντι-απαρτχάιντ single "Biko". Έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες για όφελος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της περιοδείας Human Rights Now! της Διεθνούς Αμνηστίας το 1988, και συνίδρυσε την WITNESS, μια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 1992.  Ακόμη έχει αναπτύξει την οργάνωση Οι Πρεσβύτεροι με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία ξεκίνησε από τον Νέλσον Μαντέλα το 2007.

BIKO

 

SLEDGEHAMMER

 

 

SOLSBURY HILL

Video Url

IN YOUR EYES Στην Αθήνα

Video Url

DON'T GIVE UP με την Kate Bush

Video Url

BIG TIME

Video Url

DIGGING IN THE DIRT

Video Url

GAMES WITHOUT FRONTIERS

 

 

SHOCK THE MONKEY ζωντανά στην Αθήνα

Video Url

I DON'T REMEMBER