10 τραγούδια των 5th Dimension

10 τραγούδια  των 5th Dimension

H Marilyn McCoo γεννήθηκε 30 Σεπτεμβρίου 1943.

Οι 5th Dimension από την Αμερική, έχουν ρεπερτόριο που περιλαμβάνει ποπ , R&B , σόουλ , τζαζ , ελαφριά όπερα και Μπρόντγουεϊ.

Δημιουργήθηκαν ως οι Versatiles στα τέλη του 1965, το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε "5th Dimension" από το 1966. Μεταξύ 1967 και 1973 μπήκαν στα charts με 20 Top 40 επιτυχίες στο Hot 100 του Billboard , δύο από τις οποίες - " Up, Up and Away " (αρ. 7, 1967) και το νούμερο ένα του 1969 " Medley: Aquarius/Let the Sunshine In (The Flesh Failures) " — κέρδισε το βραβείο Grammy για την ηχογράφηση της χρονιάς .

Άλλες μεγάλες επιτυχίες περιλαμβάνουν το " Stoned Soul Picnic " (αρ. 3), " Wedding Bell Blues " (αρ. 1), " One Less Bell to Answer " (αρ. 2), μια διασκευή του " Never My Love " (ποπ αρ. . 12/ Easy Listening αρ. 1), "(Χθες το βράδυ) I Didn't Get to Sleep at All ", (αρ. 8) και " If I Could Reach You " (pop no. 10/ Easy Listening αρ. 1). Τρεις από τους δίσκους τους έφτασαν στο Top Ten των Το τσαρτ Rhythm & Blues/Soul του Billboard. Πέντε από τις 19 κορυφαίες 20 επιτυχίες τους στο τσαρτ Easy Listening έφτασαν στο νούμερο ένα.

Τα πέντε αρχικά μέλη ήταν οι Lamonte McLemore , Marilyn McCoo , Florence LaRue , Ronald Townson και Billy Davis Jr. Οι πρώτες ηχογραφήσεις τους ήταν στη δισκογραφική εταιρεία Soul City , η οποία ξεκίνησε από τον δισκογραφικό καλλιτέχνη Johnny Rivers . Το συγκρότημα ηχογράφησε αργότερα για την Bell / Arista Records , την ABC Records και την Motown Records .

Μερικοί από τους τραγουδοποιούς που δούλεψαν με την 5η διάσταση συνέχισαν τη δική τους καριέρα, ειδικά οι Ashford & Simpson , οι οποίοι έγραψαν το τραγούδι " California Soul ". Το γκρουπ είναι επίσης αξιοσημείωτο για την επιτυχία με τα τραγούδια της Laura Nyro από ό,τι η ίδια η Nyro, ιδιαίτερα με τα "Stoned Soul Picnic", " Sweet Blindness ", "Wedding Bell Blues", " Bwin' Away " και " Save the Country " . Το συγκρότημα ηχογράφησε επίσης τραγούδια από γνωστούς τραγουδοποιούς, όπως ο Burt Bacharach και ο Hal David ("One Less Bell to Answer") και ο Jimmy Webb , ο οποίος έγραψε το " Up, Το The Magic Garden περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια εκτός από ένα που συνέθεσε ο Webb.

Ο παραγωγός του 5th Dimension, Bones Howe , χρησιμοποίησε τον Bob Alcivar ως φωνητικό ενορχηστρωτή των τραγουδιστών καθώς και ως οργανική υποστήριξη από τους Wrecking Crew για τις ηχογραφήσεις τους.

AQUARIUS/LET THE SUNSHINE IN

 

 

UP, UP AND AWAY

 

 

STONED SOUL PICNIC

 

 

WEDDING BELL BLUES

 

 

NEVER MY LOVE

 

 

(LAST NIGHT) I DIDN'T GET TO SLEEP AT ALL

 

 

ONE LESS BELL TO ANSWER

 

 

PUPPET MAN

 

 

CALIFORNIA SOUL

 

 

YOU DON'T HAVE TO BE A STAR Σαν Marilyn McCoo και Billy Davis Jr.

 

 

https://www.popup.gr/