Τα 5 καλύτερα μουσικά video του David Fincher

Τα 5 καλύτερα μουσικά video του David Fincher

O David Andrew Leo Fincher είναι Αμερικανός σκηνοθέτης. Οι ταινίες του, κυρίως ψυχολογικά θρίλερ και βιογραφικά δράματα, έχουν λάβει 40 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων τριών υποψηφιοτήτων για τον ίδιο ως Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Είναι γνωστός για τα σκοτεινά θρίλερ όπως Seven, Το Παιχνίδι (The Game), Fight Club και Δωμάτιο Πανικού (Panic Room). Το 2008 έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον (The Curious Case of Benjamin Button) και το 2011 βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας και έλαβε την δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ για το The Social Network.

Από την ηλικία των 8 γύριζε ταινίες με ερασιτεχνική κάμερα. Ενώ πήγαινε λύκειο βρήκε μια χειρωνακτική δουλειά στην εταιρεία Korty's Films. Αργότερα έπιασε δουλειά στην εταιρεία Industrial Light & Magic όπου δούλεψε σε μεγάλες παραγωγές όπως Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 6 - Η Επιστροφή των Τζεντάι και Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού (Indiana Jones and the Temple of Doom). Το 1984, έφυγε από την ILM για να σκηνοθετήσει ένα διαφημιστικό που έδειχνε ένα έμβρυο να καπνίζει. Το διαφημιστικό τον έφερε στο προσκήνιο και παραγωγοί στο Λος Άντζελες του έδωσαν την ευκαιρία να σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ. Στην πορεία σκηνοθέτησε και άλλα διαφημιστικά και στη συνέχεια ασχολήθηκε με μουσικά βίντεο κλιπ.

 

Vogue - Madonna (1990)

 

 

Straight Up - Paula Abdul (1989)

 

 

Freedom! ’90 - George Michael (1990)

 

 

Janie’s Got a Gun - Aerosmith (1989)

 

 

Express Yourself - Madonna (1989)