1984 : This year in Rock vol. VIII

Τρεις δίσκοι που ξεχώρισαν στη rock μουσική πριν από 40 χρόνια vol. VIII

 

1) Nick Cave - From Her to Eternity

Οι The Birthday Party αποτελούν παρελθόν και ο Nick Cave παρουσιάζει το νέο του συγκρότημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκοτεινό, πειραματικό και με ιδιαίτερη "γοτθική" προσέγγιση post punk album, ένα άκουσμα το οποίο δεν είναι εύκολο για το μέσο αυτί, ωστόσο αποζημιώνει με το παραπάνω όσους αφιερώνουν χρόνο σε αυτό. Οι Nick Cave and the Bad Seeds θα συνοδεύσουν τις πιο προσωπικές στιγμές εκατομμυρίων μουσικόφιλων, ο Nick Cave θα τραγουδήσει για τα τις πιο σκοτεινές πλευρές του μυαλού και των συναισθημάτων του κόσμου. Όλα ξεκίνησαν από αυτό εδώ το σπουδαίο album, το οποίο προμήνυε πως κάτι εξαιρετικό ήταν καθ' οδόν.
 

 

2) Steve Perry - Street Talk

Το αηδόνι των Journey δεν είναι πια ο ντροπαλός frontman των τελών της δεκαετίας του 70. Έχει εξελιχθεί σε αστέρι του συγκροτήματος του και είναι έτοιμος να πάρει τα ηνία, όπως και έγινε λίγα χρόνια μετά. Η τεράστια επιτυχία των Escape και Frontiers έχει το κόστος της, οπότε ο Steve Perry "εκτονώνεται" μέσω ενός solo δίσκου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, ωστόσο δείχνει τη μετέπειτα πορεία των Journey. Η κιθάρα μπαίνει σε δεύτερο πλάνο και ο ήχος είναι χαρακτηριστικό AOR των 80s, με τη φωνή του Perry να δίνει ρέστα για ακόμα μια φορά. Εξαιρετικό το single Sherrie (για την τότε κοπέλα του), ενώ το Raised on Radio των Journey που ακολούθησε, πάτησε ουσιαστικά στη συνταγή αυτού εδώ του album.
 

 

3) W.A.S.P. - W.A.S.P.

Το shock rock δεν ήταν κάτι καινούριο στο χώρο, καθώς καλλιτέχνες όπως ο Arthur Brown και ο Alice Cooper είχαν δώσει για πολλά χρόνια τα διαπιστευτήρια τους. Ωστόσο αυτό που έκαναν οι W.A.S.P. στο ντεμπούτο τους δεν είχε προηγούμενο, ενώ για πολύ κόσμο δεν είχε ούτε επόμενο. Με μπροστάρη τον πανήψυλο Blackie Lawless, το συγκρότημα θα σοκάρει μέχρις εσχάτων το συντηρητικό κομμάτι των ΗΠΑ στα 80s, με κάποιους από τους πλέον προκλητικούς στίχους που είχαν ακουστεί, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα εμπνευσμένο hard rock της εποχής. Οι W.A.S.P. με αυτόν και μόνο τον δίσκο, καθώς και με την συνεχή προβολή λόγω της PMRC, έγιναν ένα από τα poster childs της δεκαετίας.
 

 

 
Tags