1984 : This year in Rock vol. VII

Τρεις δίσκοι που ξεχώρισαν στη rock μουσική πριν από 40 χρόνια vol. VII

Καθώς η χρονιά οδεύει προς το τέλος της και ο όγκος μιας σπουδαίας χρονιάς όπως το 1984, δε γίνεται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου, εξετάζουμε άλλους τρεις ιστορικούς δίσκους οι οποίοι έγιναν κλασικοί με το πέρασμα του χρόνου. Πέρα από την ποιότητα τους, υπήρξαν και κομβικοί για την μετέπειτα πορεία των εν λόγω καλλιτεχνών.

Bryan Adams - Reckless

Είναι γνωστός στη μουσική πιάτσα ως ένας από τους καλύτερους νέους συνθέτες. Έχει τραβήξει την προσοχή των Kiss, των Blue Oyster Cult και πολλών άλλων. Το 1983 κάνει την πρώτη του επιτυχία με το Cuts Like A Knife αλλά η αποθέωση έρχεται ένα χρόνο αργότερα. Το 4ο album του Bryan Adams, Reckless, περιέχει ύμνους όπως τα Heaven, Run to You και Summer of 69. Και αυτά είναι όσα χρειάζονται για να γίνει κλασικό album και κάτι παραπάνω.
 

 

Marillion - Fugazi

Το Fugazi του 1984, είχε την ατυχία να βρίσκεται ανάμεσα στο συγκλονιστικό και εσωστρεφές ντεμπούτο Script for a Jester's Tear και στο Misplaced Childhood, η επιτυχία του οποίου (κυρίως λόγω του πασίγνωστου Kayleigh) έπιασε ακόμα και τους ίδιους τους Marillion εξαπίνης. Το Fugazi είναι σίγουρα το πιο progressive από τα τρία, έχει απωλέσει το σκοτεινό χαρακτήρα του ντεμπούτου, ενώ έχει σαφώς πλουσιότερες ενορχηστρώσεις από το Misplaced Childhood, το οποίο σίγουρα χαρακτηρίζεται από έναν πιο single-oriented ήχο.
 

 

Iron Maiden - Powerslave

Αποτελεί την πρώτη και σπουδαιότερη άνω τελεία στην καριέρα των Iron Maiden. To Powerslave κλείνει με θρίαμβο ένα σερί πέντε δίσκων οι οποίοι θα μετατρέψουν το συγκρότημα στο πιο hot metal όνομα της εποχής, αλλά και πολλών εποχών που ακολούθησαν. Το album των Aces High, 2 Minutes to Midnight και Rime of the Ancient Mariner θα οδηγήσει στην εκτεταμένη και ιστορική World Slavery Tour, η οποία με τη σειρά οδηγεί σε ένα από τα καλύτερα live albums, το Live After Death