Fleet Foxes από το Σηάτλ

Οι Fleet Foxes είναι ένα αμερικανικό indie folk συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον το 2006. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Robin Pecknold (φωνητικά, κιθάρα), Skyler Skjelset (κιθάρα, μαντολίνο, δεύτερα φωνητικά), Casey Westcott (πλήκτρα, μαντολίνο, δεύτερα φωνητικά ), Christian Wargo (μπάσο, κιθάρα, δεύτερα φωνητικά) και Morgan Henderson (όρθιο μπάσο, κιθάρα, πνευστά, βιολί, κρουστά, σαξόφωνο). Τα ιδρυτικά μέλη Pecknold και Skjelset ήταν οι μόνες σταθερές στην ιστορία του γκρουπ, με τον πρώτο να υπηρετεί ως ηγέτης και κύριος τραγουδοποιός.

Το συγκρότημα έγινε γνωστό το 2008 με την κυκλοφορία του δεύτερου EP Sun Giant και το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στο Sub Pop, τα οποία γνώρισαν ευρεία αποδοχή από τους κριτικούς. Το δεύτερο άλμπουμ τους Helplessness Blues (2011) κέρδισε περαιτέρω επαίνους και έγινε η μεγαλύτερη εμπορική τους επιτυχία μέχρι σήμερα, φτάνοντας στο νούμερο 4 στο Billboard 200. Μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών, οι Fleet Foxes συγκεντρώθηκαν ξανά το 2016 για να ηχογραφήσουν το τρίτο τους άλμπουμ Crack-Up, το οποίο κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά στην Nonesuch Records. Ακολούθησε το Shore του 2020, ένα de facto σόλο άλμπουμ του Pecknold που έγινε χωρίς τη συμμετοχή των συναδέλφων του και κυκλοφόρησε μέσω της εταιρείας Anti-label.

Αν και το συγκρότημα γνώρισε περιορισμένη εμπορική επιτυχία, η δουλειά τους επαινείται σταθερά από κριτικούς μουσικής, οι οποίοι επαίνεσαν το στιχουργικό και το στυλ παραγωγής τους και συχνά επισήμαναν τη χρήση εκλεπτυσμένων οργάνων και φωνητικών αρμονιών από το συγκρότημα. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος κατατάχθηκε από το Rolling Stone μεταξύ των καλύτερων της δεκαετίας και συμπεριλήφθηκε επίσης στο βιβλίο 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Το συγκρότημα έχει προταθεί για δύο βραβεία Grammy, το πρώτο για το καλύτερο φολκ άλμπουμ το 2012 για το Helplessness Blues και το δεύτερο για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής το 2022 για το Shore.

Fleet Foxes - White Winter Hymnal (OFFICIAL VIDEO)

Video Url

 

Fleet Foxes - He Doesn't Know Why [OFFICIAL VIDEO]

Video Url

 

Fleet Foxes - Mykonos [OFFICIAL VIDEO]

Video Url

 

Fleet Foxes - Grown Ocean [OFFICIAL VIDEO]

Video Url

 

Fleet Foxes - The Shrine / An Argument [OFFICIAL VIDEO]

Video Url

 

Fleet Foxes - Third Of May / Ōdaigahara (Live on KEXP)

Video Url

 

Fleet Foxes - Fool's Errand (Official Video)

Video Url

 

Fleet Foxes - I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar (Official Video)

Video Url

 

Saturday Sessions: Fleet Foxes perform "If You Need To, Keep Time on Me"

Video Url

 

Fleet Foxes perform “Crack-Up” with Icelandic choir Graduale Nobili

Video Url

 

Fleet Foxes - "Can I Believe You" (Official Video)

 

Fleet Foxes - "Sunblind"