Collective Soul από την Τζώρτζια

Οι Collective Soul είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα με καταγωγή από το Stockbridge της Τζόρτζια.Τώρα με έδρα την Ατλάντα, το γκρουπ αποτελείται από τον τραγουδιστή Ed Roland, τον ρυθμικό κιθαρίστα Dean Roland, τον μπασίστα Will Turpin, τον ντράμερ Johnny Rabb και τον κιθαρίστα Jesse Triplett.

Δημιουργήθηκαν το 1992, η αρχική σύνθεση αποτελούνταν από τους αδελφούς Roland, τον Turpin, τον κιθαρίστα Ross Childress και τον ντράμερ Shane Evans. Οι Collective Soul κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους Hints, Allegations, and Things Left Unsaid στην ανεξάρτητη δισκογραφική Rising Storm Records το 1993. Το συγκρότημα έγινε από την αφάνεια στη δημοτικότητα εκείνη τη χρονιά αφότου το βασικό σινγκλ του άλμπουμ «Shine» έλαβε τοπικό ραδιόφωνο. Στη συνέχεια, το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε το 1994 από τη μεγάλη εταιρεία Atlantic Records. Έτσι, το "Shine" έγινε εθνική επιτυχία καθώς έφτασε στο Νο. 1 στο Mainstream Rock και στο Νο. 4 στο Mainstream Top 40 charts.

Οι Collective Soul κυκλοφόρησαν ένα ομότιτλο άλμπουμ τον Μάρτιο του 1995. Θεωρούμενο από τον Ed Roland ως το αληθινό ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Collective Soul πέρασε 76 εβδομάδες στα τσαρτ του Billboard 200 και έγινε τριπλά πλατινένιο, αποτελώντας το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις του συγκροτήματος. Τα σινγκλ "December", "The World I Know" και "Where the River Flows" έφτασαν το καθένα στο Νο. 1 των Mainstream Rock charts. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, οι Collective Soul κυκλοφόρησαν το Disciplined Breakdown. Αν και δεν ήταν τόσο επιτυχημένο σε πωλήσεις όσο τα προηγούμενα δύο άλμπουμ τους, το Disciplined Breakdown περιείχε δύο Νο. 1 επιτυχίες Mainstream Rock με τα "Precious Declaration" και "Listen". Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα τέταρτο στούντιο άλμπουμ, Dosage, το 1999. Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, "Heavy", πέρασε 15 εβδομάδες στην κορυφή των τσαρτ Mainstream Rock.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Blender το 2000, το πέμπτο και τελευταίο τους άλμπουμ με την αρχική  σύνθεση, καθώς ο κιθαρίστας Childress άφησε το συγκρότημα το 2001. Περίπου δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Childress, οι Collective Soul κυκλοφόρησαν το Seven Year Itch, μια συλλογή των μεγαλύτερων επιτυχιών τους μεταξύ 1994 και 2001, ίδρυσαν τη δική τους Remix, Sobelle, πριν από το συγκρότημα, το You Collective. 04. Στη συνέχεια ο αρχικός ντράμερ Έβανς έφυγε από το συγκρότημα στα τέλη του 2005. Οι Collective Soul έκτοτε κυκλοφόρησαν άλλα πέντε άλμπουμ: Afterwords (2007), ένα δεύτερο ομώνυμο άλμπουμ (2009), See What You Started by Continuing (2015), Blood (2019) και Vibrating (2022).

Video Url

 

Collective Soul - Breathe (Official Video)

Video Url

 

Wasting Time (Official Music Video) - Collective Soul

Video Url

 

Collective Soul - Gel (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - December (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - Smashing Young Man (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - The World I Know (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - Precious Declaration (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - Listen (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - Blame (Official Video)

Video Url

 

Collective Soul - Run [Official Video]

Video Url

 

Collective Soul - Needs (Official Video)

Video Url

 

Tremble For My Beloved - Collective Soul

Video Url

 

Collective Soul - Why, Pt. 2 (Official Video)

 

Elton John Collective Soul - Perfect Day

Video Url

 

Better Now - Collective Soul

Video Url

 

CollectiveSoul Hollywood

Video Url

 

All That I Know - Collective Soul

Video Url

 

Collective Soul - Staring Down

Video Url

 

Collective Soul - Welcome All Again

Video Url

Collective Soul - AYTA

 

Collective Soul - Right As Rain (Official Video)

 

Collective Soul - All Our Pieces (Official Video)

 

Collective Soul - Cut The Cord (Official Video)