Guided By Voices από το Οχάιο

Oi Guided by Voices (GBV) είναι ένα αμερικανικό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1983 στο Dayton του Οχάιο. Έχει κάνει συχνές προσωπικές αλλαγές, αλλά διατηρούσε πάντα την παρουσία του κύριου τραγουδοποιού Robert Pollard.

Το πιο γνωστό lineup του συγκροτήματος αποτελούνταν από τους Pollard (πρωταγωνιστικά φωνητικά), τον αδελφό του Jim (κιθάρα, μπάσο), τον Mitch Mitchell (βασικές κιθάρες), τον Tobin Sprout (φωνητικά, ρυθμικές κιθάρες), τον Kevin Fennell (ντραμς) και τον μπασίστα Γκρεγκ Ντέμος.

Γνωστό αρχικά για την lo-fi αισθητική του και τις μεθόδους παραγωγής από τέσσερα κομμάτια σε κασέτα Portastudio, η μουσική του Guided by Voices επηρεάστηκε από την πρώιμη μετά-Βρετανική Εισβολή garage rock, ψυχεδελική ροκ, progressive rock, punk rock και post-punk.

Το συγκρότημα είχε μια παραγωγική παραγωγή, κυκλοφορώντας 35+ ολοκληρωμένα άλμπουμ μαζί με πολλές άλλες κυκλοφορίες, και έχει συγκεντρώσει μια αφοσιωμένη λατρεία. Τα τραγούδια τους είναι γνωστά για τη συχνή τους συντομία και για το απότομο τέλος τους ή τη συνυφασμένη με σπιτικά ηχητικά εφέ.

 

Video Url

 

Guided By Voices - "Auditorium/Motor Away" (Official Music Video)

 

Guided By Voices - The Official Ironmen Rally Song

 

Guided By Voices - Glad Girls

 

Guided By Voices - Back To The Lake

 

Guided By Voices - My Kind of Soldier

 

Guided by Voices on Letterman perform "The Unsinkable Fats Domino"

 

Guided By Voices | Chocolate Boy

 

Guided by Voices - Keep It In Motion (Official Music Video)

 

Guided By Voices | Class Clown Spots a UFO

 

Guided By Voices | Noble Insect

 

Guided By Voices -- "Vote For Me Dummy"