H Petula Clark έγινε 91 ετών, τι ωραία τα τραγούδια της

Άρεσε πολύ σε μένα και τον Πετρίδη και αποφάσισα να κάνω μία λίστα με μερικά από τα αγαπημένα μας, ακόμα τα ακούω ευχάριστα, έχουν την δροσιά τους σαν να τα βγάλαμε από την κατάψυξη

 

Η Petula Sally Olwen Clark, CBE (γεννημένη στις 15 Νοεμβρίου 1932) είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός και συνθέτης. Έχει μια από τις μακροβιότερες σταδιοδρομίες Βρετανίδας τραγουδίστριας, που εκτείνεται σε περισσότερες από επτά δεκαετίες.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της Clark ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως διασκεδαστής παιδιών στο ραδιόφωνο του BBC. Το 1954 μπήκε στο chart με το "The Little Shoemaker", την πρώτη από τις μεγάλες επιτυχίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μέσα σε δύο χρόνια άρχισε να ηχογραφεί στα γαλλικά. Οι διεθνείς της επιτυχίες περιλαμβάνουν τα "Prends mon coeur", "Sailor" (Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο), "Romeo" και "Chariot". Ακολούθησαν επιτυχίες στα γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Στα τέλη του 1964, η επιτυχία της Clark επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια τετραετή σειρά από σινγκλ  συχνά αισιόδοξα, πολλά που γράφτηκαν ή γράφτηκαν από κοινού από τον Tony Hatch και την Jackie Trent. Αυτά τα τραγούδια περιλαμβάνουν το τραγούδι που την έκανε παγκόσμια γνωστή "Downtown", "I Know a Place", "My Love", "A Sign of the Times", "I Couldn't Live Without Your Love", "Who Am I", "Colour My World», «This Is My Song» (του Τσαρλς Τσάπλιν), «Don't Sleep in the Subway», «The Other Man's Grass Is Always Greener» και «Kiss Me Goodbye». Στις ΗΠΑ, η Κλαρκ αποκαλούνταν μερικές φορές «η Πρώτη Κυρία της Βρετανικής Εισβολής».

Δείτε της εδώ να τραγουδά πριν από 5 χρόνια σε ηλικία 85 ετών.

Video Url

 

 

Και εδώ όταν ήταν νέα

Video Url

 

 

 

Η Κλαρκ έχει πουλήσει περισσότερους από 68 εκατομμύρια δίσκους. Έχει επίσης γνωρίσει επιτυχία στη μιούζικαλ ταινία Finian's Rainbow και στα θεατρικά μιούζικαλ The Sound of Music, Blood Brothers, Sunset Boulevard και Mary Poppins.

 

Video Url