Αρκούν 5 λεπτά τρέξιμο καθημερινά για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη

Αρκούν 5 λεπτά τρέξιμο καθημερινά για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη

Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την καλή κατάσταση της υγείας.

Ακόμα και η πιο απλή δραστηριότητα, όπως το περπάτημα σε έντονο ρυθμό και το ελαφρύ τρέξιμο, είναι αρκετά για να προσφέρουν στον οργανισμό σας μοναδικά οφέλη.

Δείτε πόσα κερδίζετε με μόλις 5 λεπτά τρεξίματος καθημερινά:

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση: Αν και το τρέξιμο αυξάνει απότομα τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, αυτό είναι κάτι προσωρινό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Τα οφέλη από το τρέξιμο για μόλις 5 λεπτά την ημέρα μπορούν να επιτευχθούν και με 15 λεπτά έντονου/γρήγορου περπατήματος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης, την υψηλή χοληστερόλη και τον διαβήτη όσο και το τρέξιμο

Καλύτερη ψυχική διάθεση: Το τρέξιμο προκαλεί αύξηση των ενδοκανναβινοειδών. Πρόκειται για χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που σηματοδοτούν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση.

Βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας: Το τρέξιμο ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την καρδιαγγειακή υγεία σε υγιείς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Το τακτικό τρέξιμο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ροής του αίματος στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, περιοχή-κλειδί για τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ.

Καλύτερος ύπνος: Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που τρέχουν τακτικά, παρουσίασαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου, στη διάθεση και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, η σωματική άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

Με πληροφορίες από onmed.gr