Έξι αποτελεσματικοί τρόποι για να κόψετε τη ζάχαρη

Έξι αποτελεσματικοί τρόποι για να κόψετε τη ζάχαρη

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κάνει κακό στην υγεία. Η ζάχαρη αναγκάζει τα κύτταρα να υποστούν περίπλοκες βιοχημικές διεργασίες, οι οποίες συνεπάγονται μυϊκούς πόνους, δυσκαμψία των αρθρώσεων και πρήξιμο.Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει επίσης τα επίπεδα φλεγμονής, τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, αρθρίτιδας και ορισμένων τύπων καρκίνου.

1. Αυξήστε την πρόσληψη καλών λιπαρών, όπως είναι το φυσικοβούτυρο, το ταχίνι, το αβοκάντο, τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί, που ωφελούν την σωματική και πνευματική υγεία.

2. Κοιμηθείτε: Η κούραση και η έλλειψη ύπνου αυξάνουν την επιθυμία για κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και ζάχαρη.

3. Αντισταθείτε στις λιγούρες για ζάχαρη, καταναλώνοντας πικρές γεύσεις: Η κατανάλωση πικρών λαχανικών και βοτάνων, όπως είναι το κέιλ ή η πικραλίδα, συμβάλλουν στην διατήρηση των επιπέδων σακχάρου και γλυκόζης στο αίμα.

4. Αυξήστε την πρόσληψη νερού: Η μη επαρκής πρόσληψη νερού, αφυδατώνει τον οργανισμό και σας κάνει περισσότερο επιρρεπείς στο να καταναλώσετε προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη.

5. Μυρίστε αρωματικά έλαια: Έρευνα του Wheeling Jesuit University επισημαίνει ότι η μυρωδιά μέντας κάθε δύο ώρες για πέντε ημέρες, περιορίζει την πρόληψη θερμίδων και ζάχαρης.

6. Ξεκινήστε γυμναστική: Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην ισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, χαλαρώνει τους μυς, μειώνει την επιθυμία για ζάχαρη και βελτιώνει τη διάθεση.

Πηγή: vitalplan.com,onmed.gr