Πως μπορείτε να προλάβετε πόνους στον αυχένα

Πως μπορείτε να προλάβετε πόνους στον αυχένα

Οι πόνοι στο αυχένα οφείλονται συχνά στα οστεόφυτα ή άλατα όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε, ένα από τα πολλά συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του συνδρόμου, ο πόνος μπορεί από τον αυχένα να επεκταθεί στους ώμους, στο χέρι και στο κεφάλι, προκαλώντας πονοκέφαλο ή ζαλάδες.

Aν αισθάνεστε συστηματικούς και διαρκείς πόνους στον αυχένα, ζαλάδες, βούισμα στα αυτιά ή πονοκεφάλους, οι οποίοι δεν οφείλονται σε ημικρανίες, πρέπει να συμβουλευτείτε ορθοπεδικό ή νευρολόγο.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν πώς θα προλάβετε τους πόνους στον αυχένα:

Φροντίστε για τη σωστή στάση του σώματός σας στις καθημερινές δραστηριότητες, όπως όταν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όταν οδηγείτε, όταν κοιμάστε κλπ.

desk

Για να προλάβετε τους πόνους στον αυχένα (και στην πλάτη), όταν η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε για πολλή ώρα στην ίδια θέση, κάθε 30-50 λεπτά πρέπει να σηκώνεστε και να ξεμουδιάζετε για λίγο (5-10 λεπτά), ώστε να αποφεύγεται το πιάσιμο.

piasimo

Αποφεύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να διαβάζετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα μαξιλάρια. Το πιθανότερο είναι το πρωί να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο ή με δυσκαμψία στον αυχένα.

tv pillows

Επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα και το κατάλληλο μαξιλάρι. Ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει αυχενικό σύνδρομο ή και να επιδεινώσει το ήδη υπάρχον, καθώς στηρίζει το κεφάλι και τον αυχένα για πολλές ώρες.

stroma

Όταν οδηγείτε, φροντίστε να κρατάτε ίσια τη σπονδυλική σας στήλη, τους ώμους χαλαρούς και τον αυχένα ελαφρώς γερμένο προς τα εμπρός, φροντίζοντας, όμως, να μετακινείστε συχνά στο κάθισμα.

driving

Πηγή: onmed.gr