4 απλές ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να κάνουμε ενώ δουλεύουμε από το σπίτι

4 απλές ασκήσεις γυμναστικής που πρέπει να κάνουμε ενώ δουλεύουμε από το σπίτι

«Αυτό που προσπαθούμε να βελτιώσουμε είναι η στάση του σώματος μας, φροντίζοντας να ασκούνται πλήρως οι μύες, οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι».

Η ζωή μας την εποχή του κορονοϊού έχει αλλάξει δραματικά. Το «#Μένουμε_Σπίτι», έχει γίνει ο κανόνας στην καθημερινότητα μας. Ο εργασιακός μας χώρος όπως τον ξέραμε, δεν υφίσταται πλέον έχοντας μεταφερθεί εντός των τοιχών του σπιτιού.

Μόνο που αλλάζοντας τον κλασσικό χώρο εργασίας, με την θέση του να παίρνει το τραπέζι της κουζίνας, ο καναπές ή ακόμα και το κρεβάτι, τότε εύκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην πλάτη και τον αυχένα.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στην στάση του σώματος μας, που μοιάζει με το γράμμα C, όταν καθόμαστε», λέει η φυισιοθεραπεύτρια Σάμι Μάργκο.

«Σημαίνει πως όλοι οι μυες του αυχένα αλλά και της πλάτης είτε μακραίνουν και τεντώνονται είτε μαζεύονται και σφίγγουν».

Για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτού του είδους τους πόνους, η Σάμι Μάργκο, μας προτείνει 4 απλές ασκήσεις - διατάσεις, που μπορούμε να κάνουμε κάθε δύο ώρες.

«Αυτό που προσπαθούμε να βελτιώσουμε είναι η στάση του σώματος μας, φροντίζοντας να ασκούνται πλήρως οι μύες, οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι».

stasisom1

Οι 4 προτεινόμενες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας είναι:

1. Ακουμπάμε το πηγούνι μας στο στήθος σας και κοιτάζουμε ψηλά

stasomatos2

2. Γυρίζουμε αργά το κεφάλι μας προς τ′ αριστερά και μετά προς τα δεξιά

stasisom4

3. Ενώνουμε τα δάχτυλα μας και τεντώνουμε τα χέρια μπροστά

stassom74

4. Ενώνουμε τα δάχτυλα μας και τεντώνουμε τα χέρια προς τα πίσω

stasisom99

Αν και θα βοηθήσει πολύ να σηκωνόμαστε και να περπατάμε μεσα στο σπίτι, αυτό που θα μετριάσει σε μεγάλο βαθμό τον πόνο, είναι το σωστό εργασιακό «περιβάλλον». Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε γραφείο και όχι το κρεβάτι μας. Όπως είχε πεί σε παλαιότερη συνέντευξη της η Κιάραν Κιν, οστεοπαθητικός στο Κέντρο Υγείας και Ανθρώπινης Απόδοσης (Centre for Health and Human Performance), είναι καλύτερα να καθόμαστε κοντά στο γραφείο με την οθόνη του υπολογιστή να βρίσκεται στο ύψος των ματιών και η μέση να φέρει κάποιου είδους υποστήριξη.

Η Σάμι Μάργκο, προτείνει τον συνδυασμό «BBC», (Bum Back in Chair), δηλαδή, «Ποπός, Πλάτη στην Καρέκλα». Ετσι αποφεύγουμε να γέρνουμε μπροστά ή στο πλάι. Προσθέτει μάλιστα πως η γενικότερη φροντίδα της υγείας μας, όπως καλός ύπνος, σωστή (υγιεινή) διατροφή και άσκηση, θα μας βοηθήσει να νιώθουμε ενέργεια καθ′ όλη την διάρκεια που #Μένουμε_Σπίτι.

Με πληροφορίες από Huffpost